Τα ωραία πράγματα του 2019

Και, που λες, η χρονιά φτάνει στο τέλος της! Μου αρέσει να κάνω ανασκόπηση της χρονιάς, το ξέρετε! Είχα κάνει και πέρσι βεβαίως-βεβαίως, για το 2018 και συνεχίζω και φέτος.

2019: Μια πολύ ωραία χρονιά

Το 2019 ήταν μία από τις καλύτερες χρονιές μου ως τώρα. Κυρίως στο πώς νιώθω με τον εαυτό μου, πώς βλέπω τον κόσμο και πώς αποφασίζω για τη ζωή μου. Είναι πολύ δύσκολο να επεκταθώ πάνω σε αυτό, αλλά όποιος με ξέρει, μπορεί να καταλάβει τη διαφορά σε σχέση με άλλες χρονιές!

Ωραία πράγματα συνέβησαν φέτος και πάμε να τα δούμε!

1. Στόχοι

Όπως και τις προηγούμενες 2 χρονιές, έθεσα στόχους και τους σημείωσα στο bullet journal μου. Μπορώ να πω ότι γενικά τα πήγα καλά! Τους περισσότερους τους πέτυχα και σε πολλούς έκανα αξιόλογη πρόοδο. Μπράβο, Μαρία! High five!

2. Λέξη της χρονιάς

Ένας υπέροχος θεσμός που έμαθα από τη φίλη μου την Τριανταφυλλένια, αλλιώς γνωστή και ως Κορίτσι Μάλαμα, είναι το να θέτω μία “λέξη της χρονιάς”, η οποία χαρακτηρίζει όλους τους στόχους.

Στην πρώτη ανάρτηση του 2019, όπου ανέφερα και μερικούς από τους στόχους μου, είπα ότι η λέξη της χρονιάς θα ήταν η ΠΕΙΘΑΡΧΙΑ. Τα πήγα πολύ καλά και σε αυτό το κομμάτι! Ραντεβού με γιατρούς που ανέβαλλα καιρό και μεγάλες δουλειές που συνήθως άφηνα για αργότερα, μπήκαν σε πρόγραμμα. Δε λέω ότι έχω γίνει άλλος άνθρωπος, σε πολλά εξακολουθώ να είμαι αναβλητική, αλλά έχω σημειώσει σίγουρα αξιόλογη πρόοδο στο να πειθαρχώ στο πρόγραμμά μου!

3. Βιβλία που διάβασα

Για φέτος είχα τον στόχο να διαβάσω 30 βιβλία. Και το κατάφερα! Διάβασα ακριβώς 30 και είμαι πολύ χαρούμενη γι’ αυτό!

Από αυτά που διάβασα, κάποια ξεχώρισαν!

  • Ωραίο ήταν “Η σκιά της σιωπής” της Μαρίας Καραγιάννη
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Στη σκιά της σιωπής – Μαρία Καραγιάννη @mariakaragianniauthor από τις Εκδόσεις Πηγή @protypes_ekdoseis_pigi . Don’t judge a book by its cover, λένε, αλλά εμένα το εξώφυλλο με έλκυσε αρχικά σε αυτο το βιβλίο. Και μετά διάβασα την περίληψη που με γοήτευσε. . Ιστορικό μυθιστόρημα, με δύο παράλληλες ιστορίες σε εξέλιξη, το αγαπημένο μου δηλαδή! Ο 50χρονος Γερμανός (ή τουλάχιστον έτσι νομίζει) Έκτορας, μαθαίνει ξαφνικά ότι πρέπει να αναζητήσει το παρελθόν του στη νοτιοδυτική Μεσσηνία. Έτσι, ξεκινάει η εξιστόρηση της αγάπης των γονιών του στα χρόνια του πολέμου και η δική του διαδρομή στο παρόν. . Υπέροχη αφήγηση. Λογοτεχνική, αλλά χωρίς υπερβολές, απλή και ταυτόχρονα περιγραφική. . Ο έρωτας του ζευγαριού του παρελθόντος που περιγράφεται είναι πολύ αληθινός. Χωρίς γλυκερές κουβέντες, δυνατός και ανάλογος με τις δύσκολες συνθήκες στις οποίες ανθίζει. Μου άρεσε επίσης το ότι η κοπέλα της ιστορίας δεν είναι η εύθραυστη γυναίκα που βασίζεται στον άντρα, αλλά μια αποφασιστική κοπέλα που έχει κρίση και δική της συνείδηση. Ξέρει πώς λειτουργεί η Αντίσταση και πώς να σταθεί με αξιοπρέπεια. Επίσης, εκτίμησα το ότι και οι δύο ήρωες είναι εξίσου ευάλωτοι και αντίστοιχα ο άλλος στηρίζει τον πρώτο στη δυσκολία του. . Πόση δυστυχία έζησαν οι άνθρωποι στην Κατοχή! Πόση σκληρότητα, σελίδες που προσπέρασα διαβάζοντας τα βάσανα που πέρασαν Έλληνες στις ανακρίσεις των Γερμανών… . Πόση δυστυχία φέρνει ο πόλεμος! Αποκτηνώνει τους ανθρώπους, βγάζει το χειρότερο εαυτό τους, χωρίζει αγαπημένα πρόσωπα, αναγκάζει τα άτομα να πάρουν αποφάσεις που πληγώνουν! . Παρόλο που προς το τέλος ένιωσα να πλατειάζει, ήταν ένα υπέροχο βιβλίο. Πραγματικά, θα ήθελα τόσο πολύ να φωτογραφίσω την τελευταία σελίδα και να τη δημοσιεύσω, αλλά θα είναι μεγάλο spoiler! Και μόνο για την τελευταία πρόταση αξίζει όλο το βιβλίο, είναι η κάθαρση που όλοι περιμέναμε! Άξιζε το χρόνο μου και με το παραπάνω! . (Το Μάρτη έφτιαξε η φίλη μου Όλγα @olgasjewel ) . #instavivlio #bookworm #booksofinstagram #bookstagram #vivlio #vivlia #diavazo #διαβαζω #βιβλίαπαντού #βιβλιοφιλοι #βιβλιοσκωληκες #μυθιστόρημα #bookaddict #mybookfeatures #bookphotography #bookphoto #amreading #ελληνικαβιβλια #lovebooks #lovereading #bookreview

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Μαρία-Η Κόκκινη Καμέλια (@kokkinikamelia) στις

  • Μου άρεσε πολύ και το “Unf*ck yourself” για το οποίο έγραψα και ανάρτηση με την κριτική μου.
  • Ένα πολύ ξεχωριστό, “γεμάτο” και βοηθητικό βιβλίο ήταν το “Ξυπνήστε τον γίγαντα μέσα σας” του Anthony Robbins. Ήταν η πρώτη μου επαφή με τον Robbins και τον αγάπησα!
  • Ένα βιβλίο που λάτρεψα ήταν “Η θετική πλευρά της αρνητικής σκέψης”
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Julie Norem – Η θετική πλευρά της αρνητικής σκέψης. . Το βιβλίο αντιπαραβάλλει τις 2 κατηγορίες ανθρώπων, τους στρατηγικούς αισιόδοξους και τους αμυντικούς απαισιόδοξους. Σκοπός του είναι κυρίως να παρουσιάσει τη δεύτερη κατηγορία, ώστε να δείξει ότι η αμυντική απαισιοδοξία δεν είναι κακή. Σε έναν κόσμο που έχει επηρεαστεί από την αμερικανική νοοτροπία που θέλει την αυτοεκτίμηση πάντα ψηλά και όλα να τα βλέπουμε θετικά, τα άτομα που σκέφτονται το worst case scenario και προνοούν γι’ αυτό πριν συμβεί (αυτοί είναι οι αμυντικοί απαισιόδοξοι), θεωρούνται ενοχλητικά. . Εν τέλει, το νόημα είναι ότι ο κάθε άνθρωπος έχει το δικό του τρόπο να επιβιώνει. Επίσης, κάθε άνθρωπος μπορεί να αντιδρά διαφορετικά ανάλογα με τις περιστάσεις και τα συναισθήματα της περιόδου που περνά. . Καμία στρατηγική δεν είναι καλύτερη, και οι δύο χρειάζονται στον κόσμο μας. Η συγγραφέας τις συγκρίνει με τους δεξιόχειρες και τους αριστερόχειρες. Και οι δύο βρίσκουν λύσεις, ο κάθε ένας με τον τρόπο του. . Ενδιαφέρον βιβλίο, αν και είχε πολλά case studies που βαριέμαι. Ήταν η πρώτη φορά που διάβασα για την αμυντική απαισιοδοξία και θεωρώ ότι είναι καλό να ακούσουμε όλοι τις 2 πλευρές του νομίσματος και να μην χαρακτηρίζουμε θετικά ή αρνητικά αυτό που δεν είμαστε. . Εσείς είστε αισιόδοξοι ή αμυντικοί απαισιόδοξοι; . #instavivlio #bookphotography #booksofinstagram #bookstagram #greekbookstagram #βιβλίαπαντού #βιβλιοφιλοι #βιβλιοσκώληκες #βιβλίο

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Μαρία-Η Κόκκινη Καμέλια (@kokkinikamelia) στις

  • Αλλά και το “Μην το παίρνεις προσωπικά”
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Τα κακά νέα είναι ότι αυτό το βιβλίο, αρχική έκδοση από τον Κέδρο το 2001, είναι κατηργημένη έκδοση. Τα καλά νέα είναι ότι το κατατάσσω στα τοπ 5 βιβλία αυτοβελτίωσης. . Το πρόβλημα με το να παίρνεις τα πράγματα προσωπικά είναι 1) ότι όσα λέει ο άλλος ξεκινούν πρώτα από εκείνον, γιατί προβάλλει τον εαυτό του σε εσένα, 2) ότι παρεξηγείς τα λόγια του άλλου και δε ζητάς επεξήγηση ή δε σου τη δίνει και βγάζεις δικά σου συμπεράσματα, 3) ότι αυτά τα συμπεράσματα είναι ερμηνείες που δίνεις ανάλογα με το τι σε πλήγωσε στην παιδική σου ηλικία. . Καλή τύχη με το να βρεις και να αποδομήσεις όσα ήταν περιοριστικά, προσβλητικά και αιτία τιμωρίας (εμφανούς ή άρρητης) για σένα ως παιδί. . Είσαι πλέον ενήλικας. Μπορείς να “ξαναζήσεις” όσα ήταν άδικα και σε πλήγωσαν ως παιδί και να τα αλλάξεις μέσα σου, να τα τακτοποιήσεις και να τα χρησιμοποιήσεις υπέρ σου. . Το βιβλίο αυτό με βοήθησε να δω πέρα από τον εαυτό μου. Αυτά που λέει ο άλλος είναι δικά του, αλλά αγγίζουν μέσα μου τα χαλασμένα δικά μου, που είναι στο χέρι μου να τα ξεδιαλύνω. Ελπιδοφόρο! . ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΕΞΑΝΤΛΗΜΕΝΗ ΕΚΔΟΣΗ, κύριε Κέδρε μου δεν ξέρω τι φιλανθρωπία μπορείτε να κάνετε βρίσκοντας έναν τρόπο να επανεκδοθεί, γιατί είναι ένα διαμάντι λαμπερό. Θέλω να το κρατήσω αγκαλίτσα και να του πω ευχαριστώ. . Εσείς παίρνετε προσωπικά τα λόγια των άλλων; . #instavivlio #διαβαζω #βιβλίαπαντού #βιβλιοφιλοι #βιβλιοσκώληκες

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Μαρία-Η Κόκκινη Καμέλια (@kokkinikamelia) στις

4. Εκδόθηκε το βιβλίο της αδερφής μου!

Τον Φεβρουάριο εκδόθηκε το παιδικό βιβλίο της αδερφής μου, Ελένης Ηλιάδου-Πολυκαρπίδη, “Ποτέ μην τα παρατάς!” και είμαι πολύ περήφανη γι’ αυτήν και για αυτό το τόσο καλογραμμένο και διδακτικό βιβλίο!

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Πώς ένας δάσκαλος μπορεί να ενθαρρύνει ένα παιδί με σωματική αναπηρία που νομίζει ότι δεν μπορεί να καταφέρει πια τίποτα; Με τη βοήθεια της τέχνης! Αυτό είναι το παιδικό βιβλίο της αδερφής μου @elen.iliadou από τις Εκδόσεις Θύρα @thyra_publications ! Ένα βιβλίο που μας προτρέπει να μην τα παρατήσουμε ποτέ! Σήμερα ανέβηκε η λεπτομερής παρουσίασή του σε ανάρτηση στο blog! Link in bio και τα λοιπά, ξέρετε! . #instavivlio #greekbooks #greekbookstagram #diavazo #βιβλίαπαντού #παιδικαβιβλια #παιδικάβιβλια #βιβλιοφιλοι #βιβλιοσκωληκες #booksforchildren #motivationalbooks #nevergiveup #bookworm #kokkinikamelia #greekblogger #bookstagram #greekmombloggerscommunity #greekbloggerscommunity #νεααναρτηση #greekmomblogger #addictedtobooks #bookaddict #childrensbooks #booksofinstagram #amreading

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Μαρία-Η Κόκκινη Καμέλια (@kokkinikamelia) στις

Αν το προμηθευτείτε και το διαβάσετε, θα χαρώ πολύ και πιο πολύ θα χαρεί η αδερφή μου να το δημοσιεύσετε και να πείτε πώς σας φάνηκε! Θα τη βρείτε στο blog της, στο Facebook και στο Instagram.

5. Ένα διάλειμμα από το blogging

Τον Μάρτιο, λίγο πριν το Πάσχα, αποφάσισα να κάνω ένα διάλειμμα από το blogging. Ένιωθα ότι έφτασα σε burnout και ήθελα μια παύση. Απείχα 1 μήνα από τις αναρτήσεις στο blog και 10 μέρες από τα social media.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

🚧It’s time to take a break🚧 . Στη φωτογραφία είμαι εγώ, όπως κατά πάσα πιθανότητα θα με δει κανείς μετά τις 10 το βράδυ που έχουν κοιμηθεί τα κορίτσια. Εδώ και 18 μήνες, από τότε που ξεκίνησα την Κόκκινη Καμέλια, το κινητό είναι στο χέρι μου όλη μέρα και το λάπτοπ παίρνει τη θέση του τη νύχτα. . Γι’ αυτό θα κάνω ένα διάλειμμα από το blogging. Θα επιστρέψω με ανάρτηση κάπου στα μέσα Μαΐου. . Ίσως άρχισε να γίνεται εθιστικό το ίντερνετ. Ψάχνω το κινητό μου συνεχώς και τσεκάρω ειδοποιήσεις σε Instagram & Facebook και τα στατιστικά του blog. Μου μιλάνε τα παιδιά μου και λέω “μμμ ναι” αλλά δεν ακούω. . Θα απέχω και από τα social media για λίγο. Όχι τόσο όσο από το blog• θα επανέλθω κατά πάσα πιθανότητα μετά το Πάσχα. Θέλω να συμμετέχω σε ακολουθίες στην εκκλησία και να κάνω μερικές δουλειές στο σπίτι στο μεταξύ. . Νιώθετε κι εσείς ένα burnout κι έναν εθισμό στο κινητό σας; . #greekbloggerscommunity #kokkinikamelia #greekblogger #greekmomblogger #socialmediaaddiction #socialmediadetox #addictedtomyphone #takingabreak #takingabreakfromsocialmedia

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Μαρία-Η Κόκκινη Καμέλια (@kokkinikamelia) στις

6. Έκλεισα τα 28!

Τον Μάιο έκλεισα τα 28 και όπως μπορείτε να διαβάσετε στην αντίστοιχη ανάρτηση, ένιωσα ότι είμαι σε ένα νέο κεφάλαιο στη ζωή μου!

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Σήμερα γίνομαι 28 που λέτε!. . Ο Γιώργος, η αδερφή μου κι ο γαμπρός μου μου έκαναν έκπληξη και με έπιασαν εξαπίνης χωρίς να έχω ισιώσει τα μαλλιά μου και χωρίς να έχω βάλει φακούς επαφής 😅 Και το ένα κεράκι έσπασε καθώς το έβαζαν στην τούρτα 🤷‍♀️ Oh well, τα αυθόρμητα είναι ωραία και μ’ αρέσουν αυτές οι κινήσεις που δείχνουν το ενδιαφέρον των άλλων! . Είμαι στην καλύτερη φάση που έχω υπάρξει τα τελευταία χρόνια. Για πολλούς λόγους! Κυρίως, γιατί πάλεψα γι’ αυτό! . Τη χρονιά αυτή, πήρα δύο σημαντικά μαθήματα: το ένα είναι να θέτω τα όριά μου και το άλλο (επέκταση του πρώτου) είναι να απομακρύνομαι ψυχικά από ανθρώπους που δε μου φέρονται με σεβασμό. Πολύ θεωρητικά ακούγονται και τα δύο, αλλά πιστέψτε με, ήμουν people pleaser, έλεγα σε όλους ναι και δεν έδειχνα την πόρτα σε άτομα που μου μιλούσαν κατάμουτρα με υποτιμητικό τρόπο. Lessons learned ✌ . Σήμερα επανέρχομαι στο blog (ταν👏 ταν👏 ταααααν👏) με μια ανάρτηση γεμάτη μαθήματα ζωής, μετά από 28 συναπτά έτη (👵😂)! Link in bio, ξέρετε! Τόση σοφία μαζεμένη αλλού δε θα βρείτε 🥴 . Χρόνια μου πολλά! Εύχομαι κάθε χρονιά να παίρνω όλο και περισσότερα μαθήματα σαν τα φετινά! . #birthdaygirl #birthday #itsmybirthday #happybirthday #happybirthdaytome #maygirl #γενέθλια #γενεθλια

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Μαρία-Η Κόκκινη Καμέλια (@kokkinikamelia) στις

7. 6 χρόνια!

Φέτος κλείσαμε 6 χρόνια παντρεμένοι. Πολλά μαθήματα μας δίνει κάθε χρονιά!

8. Συνάντησα από κοντά την μπλογκο-φίλη μου τη Χριστίνα, την Πριγκιπέσσα των Βαλκανίων!

Επικοινωνούσαμε και μιλούσαμε για όοοολα από τον Φεβρουάριο του 2018 και τελικά φέτος καταφέραμε να βρεθούμε από κοντά. Με τη Χριστίνα πραγματικά δεν τα σώνουμε. Μιλάμε λες και γνωριζόμαστε χρόνια και είναι ένα από τα άτομα που γνώρισα μέσω του blogging και με κάνουν να χαίρομαι που το ξεκίνησα!

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Χθες συναντηθήκαμε στην Αθήνα οι μαμάδες του #lovemom, της κοινότητας που ίδρυσε η Άσπα Τσαμαδή! . Γνώρισα από κοντά την Άσπα @aspaonline, την εδώ και 1 χρόνο ινστα-φίλη @panoualexandra και τόσες άλλες κοπέλες. Πέρασα τόσο ωραία, σε ένα κλίμα ήρεμης και χαλαρής συζήτησης! . Και φυσικά, δεν παρέλειψα να τσακώσω την αγαπημένη μου μπλογκο-κολλητή @iprigipessa (Υπεύθυνη Μελών του Love, Mom) για μια σέλφι (ή και δύο!) . Τι ωραίο απόγευμα! ❤ . #momsunited #greekbloggerscommunity #friendsimadethroughblogging

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Μαρία-Η Κόκκινη Καμέλια (@kokkinikamelia) στις

Η φωτογραφία είναι στην Αθήνα, στη συνάντηση των μελών του Love, Mom, του κλαμπ μαμάδων της Άσπας Τσαμαδή, όπου συνάντησα από κοντά και την Άσπα για πρώτη φορά! Ήταν υπέροχα!

9. Ταξίδι

Αυτό το καλοκαίρι ήταν διαφορετικό, γιατί κατάφερα να πάω ένα μικρό ταξίδι με τον Γιώργο χωρίς τα παιδιά.

Ήταν κάτι που είχαμε χρόνια να κάνουμε και αρχειοθετήθηκε αναμφίβολα ως μία από τις ωραιότερες αναμνήσεις της χρονιάς!

10. Ο αγαπημένος μου αδερφός

Ίσως θυμάστε ότι έχω άλλα 5 αδέρφια και ο μεγάλος μου αδερφός είναι ο αγαπημένος μου. Για χρόνια ζούσε μακριά, γυρίζοντας την Ελλάδα ως αναπληρωτής φιλόλογος και φέτος κατάφερε να μετακομίσει μαζί με τη γυναίκα του κοντά μας!

Είμαστε πολύ αγαπημένοι και απολαμβάνουμε τόσο πολύ την παρέα μαζί! Το ότι πλέον μπορούμε να βρεθούμε όσο συχνά θέλουμε, είναι ένα από τα πιο ευχάριστα πράγματα που συνέβη μέσα στο 2019! Love you bro!

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Αυτός είναι ο αδερφός μου και δεν υπάρχει άνθρωπος στον κόσμο που να διαβάζει το μυαλό μου σαν αυτόν! Είναι απίστευτο το πόσο καλά με ξέρει! . Για χρόνια γύρισε τη μισή Ελλάδα ως αναπληρωτής φιλόλογος και φέτος χοροπηδάμε απ’ τη χαρά μας που μαζί με τη γυναίκα του ζουν κοντά μας ❤ . Love you bro! . #brother #mybrother #αδερφός #οαδερφοςμου #αδερφια #αδέρφια #αδέρφια

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Μαρία-Η Κόκκινη Καμέλια (@kokkinikamelia) στις

11. Η Κόκκινη Καμέλια έγινε 2 χρονών!

Τον περασμένο Οκτώβρη, το blog μου έκλεισε 2 χρόνια στον αέρα! Το πόσο το αγαπώ, πόσο με έχει αλλάξει και με έχει διαμορφώσει ως άνθρωπο είναι το κάτι άλλο!

12. Επεκταθήκαμε ΚΑΙ στο YouTube! Εμ βέβαια!

Με το που έκλεισα 2 χρόνια στον χώρο του blogging, κάτι με τσιγκλούσε να δοκιμάσω και το επόμενο βήμα. Έτσι, είπα να δοκιμάσω την τύχη μου και στο Youtube!

13. Αλλαγές στο πρόγραμμα του σπιτιού

Φέτος έγιναν διάφορες αλλαγές στον προγραμματισμό των μελών της οικογένειάς μας! Από εκεί που ήμασταν σχεδόν τη μισή μέρα στο σπίτι, πλέον όλοι μας, γονείς και παιδιά, έχουμε αναλάβει και άλλα πράγματα εκτός σπιτιού.

Αυτό ήταν κάτι πολύ ευχάριστο για μένα. Τόσα χρόνια που δε δούλευα, μου φαινόταν πολύ πιο κουραστικό το να είμαι όλη μέρα στο σπίτι με τα παιδιά. Τώρα που το πρόγραμμα έχει διαφοροποιήσεις, παρόλο που πρέπει να προγραμματίζω καλύτερα το κολατσιό και το φαγητό μας, το προτιμώ χίλιες φορές! Το να έχουμε πρόγραμμα να βγούμε έξω, να πάνε τα παιδιά κάπου αλλού για μερικές ώρες και το να ασχολούμαι κι εγώ με κάτι άλλο μερικές ώρες, με έχει πραγματικά ευεργετήσει!

Το ήξερα ότι ο ρόλος “φουλ-τάιμ-μαμά-όλη-μέρα-με-τα-παιδιά-στο-σπίτι” δεν είναι το φόρτε μου, αλλά τώρα που το είδα κιόλας, είμαι βέβαιη πως όντως δεν είναι το καλύτερό μου!

Αυτάααα!

Αυτή η χρονιά κλείνει με τα καλύτερα συναισθήματα για μένα. Είμαι χαρούμενη για ό,τι κατάφερα, για όσα προσπάθησα και για όλη την πρόοδο που έκανα ως άνθρωπος!

Αν θέλετε να με ακολουθήσετε σε αυτό το ταξίδι και το 2020, τότε εγγραφείτε στο newsletter για να τα λέμε κάθε εβδομάδα, κάντε like στη σελίδα μου στο Facebook και ακολουθήστε με στο Instagram -είμαι ενεργή καθημερινά!


Πώς ήταν το 2019 για σας; Τι καινούργιο μάθατε; Τι ωραίο κάνατε; Τι αξέχαστο έχετε να θυμάστε; Θέλω να μάθω και τα δικά σας νέα!

Μαρία

2 Comments

  1. drastiria.blogspot.com 12/12/2019 at 14:00

    Πολύ χαίρομαι αγαπημένη μου κόκκινη καμελια που είχες μια όμορφη κι εποικοδομητική χρονιά! Σου εύχομαι το 2019 να κλείσει εξίσου όμορφα και ένα ακόμα καλύτερο και δημιουργικό 2020 να σε περιμένει. Φιλιά πολλά!

    Reply
    1. Μαρία 12/12/2019 at 14:03

      Σε ευχαριστώ πολύ, τι ωραία ευχή, αγαπητή μου Δραστήρια!

      Reply

Leave A Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.