2019: Τι νέα;

Καλή χρονιά σε όλους!

Στην προηγούμενη ανάρτηση, αποχαιρέτισα το 2018 σημειώνοντας τις σημαντικότερες στιγμές του. Ξέρετε ότι μ’ αρέσει να κάνω ανασκόπηση της χρονιάς που φεύγει!

Για να δούμε πώς θα πάει το 2019!

Πώς ξεκίνησε η χρονιά

Αν ισχύει ότι “η καλή χρονιά από την Πρωτοχρονιά φαίνεται”, τότε πολύ καλά θα μου πάει! Ήρθε ο αγαπημένος μου μεγάλος αδερφός με τη γυναίκα του από την Κρήτη και καταφέραμε να είμαστε τα 4 από τα 6 αδέρφια μαζί!
Αν με ακολουθείτε στο Instagram, θα είδατε ότι “εκτέθηκαν” στα φώτα της δημοσιότητας χαχα! Περάσαμε καταπληκτικά!

Ο αξιοσημείωτος καιρός

Μετά ο καιρός αγρίεψε εδώ στο βορρά, έριξε μπόλικο χιόνι και με τα πεζοδρόμια να έχουν μετατραπεί σε πίστες πατινάζ, είμαστε σχεδόν κολλημένοι στο σπίτι!

Το χιόνι από τη μια με ηρεμεί και από την άλλη με αναστατώνει, γιατί δυσκολεύει τις μετακινήσεις. Αλλά δεν είναι πανέμορφο όλα μοιάζουν πιο φωτεινά, παρόλο που ο ουρανός είναι σκοτεινός; Που ακόμα και τη νύχτα το λευκό χρώμα αντανακλά ακόμα και το ελάχιστο φως;

Ωραίο είναι να το βλέπεις από το παράθυρο! (Τι γίνεται αν χρειαστεί να βγεις με το αυτοκίνητο με τα παιδιά δεν ξέρω!)

Η “λέξη της χρονιάς”

Τα τελευταία χρόνια συνηθίζω να θέτω μία “λέξη” της χρονιάς, δηλαδή μία έννοια που διέπει όλους τους στόχους της χρονιάς αυτής. Πέρσι, ήταν η λέξη ΤΟΛΜΗ και οι περισσότεροι στόχοι μου ήταν προσανατολισμένοι εκεί. Τα κατάφερα πολύ καλά, οπότε φέτος έθεσα μία διαφορετική.

Φέτος είναι η λέξη ΠΕΙΘΑΡΧΙΑ.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Έχετε ακούσει τη “λέξη της χρονιάς;” Είναι η λέξη που αποφασίζεις ότι θέλεις να πετύχεις και διέπει όλους τους στόχους που έχεις θέσει. . Πέρσι η δική μου ήταν η ΤΟΛΜΗ. Τα είχα καταφέρει πολύ καλά για τα δεδομένα μου! . Φέτος διάλεξα την ΠΕΙΘΑΡΧΙΑ. Γενικά είμαι υπάκουο άτομο, αλλά περισσότερο σε εξωγενείς κανόνες! Όταν πρόκειται για κάτι που έχω θέσει εγώ για τον εαυτό μου, ohhhh εκεί είμαι λίγο επιεικής και αναβλητική. Αφού δε θα με ελέγξει κανένας άλλος εκτός από μένα, οκει, ντάξει, θα γίνει, ας μην τρέχουμε κλπ. . Γι’ αυτό θέλω ν’ αρχίσω να stick to the schedule! Είπα ότι θα κάνω αυτό, θα το κάνω! Είναι η ώρα του, πρέπει να γίνει! Πρέπει να συγκεντρωθώ σε αυτό, να το τελειώσω και να μην αποσπώμαι από άλλα! . Καλή τύχη, Μαρία! Για να σε δω 😉😂 . Εσείς ποια λέξη της χρονιάς έχετε ορίσει ή θα ορίζατε; . #wordoftheyear #wordoftheyear2019 #λεξητηςχρονιας #πειθαρχια #discipline #sticktotheschedule #disciplinedlife #disciplined #selfdiscipline #disciplineyourself

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Μαρία-Η Κόκκινη Καμέλια (@kokkinikamelia) στις

Γενικά είμαι υπάκουο άτομο και σπάνια μπορεί να με κατηγορήσει κανείς ότι παραβαίνω κανόνες… Τους οποίους έχει θέσει άλλος! Είναι περίεργο, αλλά υπακούω ευκολότερα σε εξωτερικούς κανόνες! Έχω περισσότερες πιθανότητες να είμαι συνεπής, αν πρόκειται να με ελέγξει κάποιος άλλος, εκτός από τον εαυτό μου. Στους δικούς μου “εσωτερικούς” κανόνες είμαι αρκετά ελαστική και μου συγχωρώ εύκολα την αναβλητικότητα!

Γι’ αυτό και η λέξη “πειθαρχία” θα με επαναφέρει στην τάξη φέτος, όταν ο εαυτός μου λέει “έλα, δεν πειράζει, υπάρχει χρόνος, μην τρέχεις!”

Οι στόχοι μου

Τι “New year – new me” θα ήταν αυτό, αν δεν έθετα νέους στόχους;

Θα μοιραστώ μερικούς από αυτούς, που ίσως σας αρέσουν και σκεφτείτε να τους προσαρμόσετε στα μέτρα σας!

1. Να μειώσω τη χρήση του κινητού.

Θέλω πραγματικά να το πετύχω αυτό. Κάποιες φορές με ρουφάει κυριολεκτικά και το scrolling δε σταματάει ακόμα κι όταν δεν έχω τίποτα ενδιαφέρον πλέον να δω! Χάνω χρόνο από τη μέρα μου ΚΑΙ, επίσης, παρατήρησα ότι τις μέρες που δεν ασχολούμαι τόσο με το κινητό, κοιμάμαι καλύτερα το βράδυ.

Γι’ αυτό κατέβασα μια εφαρμογή που με …”ελέγχει”. Μετράει πόσες φορές ξεκλείδωσα την οθόνη, πόσο χρόνο αφιέρωσα και σε ποιες εφαρμογές. Έτσι παρακολουθώ την πρόοδό μου!

2. Να είμαι συγκεντρωμένη σε ένα πράγμα τη φορά.

Το multitasking έχει φτάσει σε άλλο επίπεδο. Αφού είμαι όλη μέρα στο σπίτι με τα παιδιά (ειδικά τώρα με την κακοκαιρία που τα σχολεία είναι κλειστά), προσπαθώ να χωρέσω στο πρόγραμμά μου τα πάντα ΜΑΖΙ με το να απασχολώ και να φροντίζω τα κορίτσια.

Για παράδειγμα, συνηθίζω να διαβάζω λίγο από το βιβλίο μου ή να ακούω talking videos στο Youtube καθώς μαγειρεύω (και με το ένα μάτι παρακολουθώ τα κορίτσια που παίζουν). Αυτές είναι 3 ασχολίες μαζί που απαιτούν προσοχή. Και γίνεται κουραστικό. Κάποιες φορές νιώθω ότι είμαι σπασμένη σε κομμάτια και δεν απολαμβάνω πραγματικά τίποτα, γιατί δεν έχω την προσοχή μου στραμμένη εκεί.

Αποφάσισα να αφοσιώνομαι σε μία μόνο ασχολία τη φορά και ας στερούμαι κάτι άλλο. Πλέον αφήνω το διάβασμα και το Youtube για τη μία ώρα ησυχίας που (αν είμαι τυχερή) εξασφαλίζω το μεσημέρι.

3. Να διαβάσω τουλάχιστον 30 βιβλία.

Μέσα στο 2018 διάβασα 25 βιβλία, οπότε νομίζω ότι είναι εφικτός ο στόχος!

Από αυτά, θέλω τα περισσότερα να είναι δικά μου βιβλία που βρίσκονται αδιάβαστα στα ράφια. Αυτό το αποφάσισα στα πλαίσια του #readathon19, μιας αναγνωστικής πρόκλησης που διοργανώνει εδώ και χρόνια το “somuchreading” -πόσο μου αρέσουν οι αναγνωστικές προκλήσεις, το ξέρετε!

Φέτος μας προτρέπει να διαβάσουμε τα αδιάβαστα βιβλία που κάθονται χρόνια στα ράφια μας, με στόχο το decluttering των ραφιών μας. Γάντι μού ταιριάζει έτσι; 😉 Για να δούμε πώς θα πάει! Διαβάστε περισσότερα για το readathon19, ώστε να συμμετέχετε κι εσείς!

Νέα ανακάλυψη ή Το κόλλημα της περιόδου

Σας έχω πρόταση!

Πριν από λίγο καιρό ανακάλυψα τους The Minimalists και έχω κολλήσει! Δυο παιδικοί φίλοι, ο Joshua και ο Ryan, πλέον διανύουν τη δεκαετία των 30, και είναι Οι Μινιμαλιστές! Μιλούν για το πώς να επιδιώξετε το μινιμαλισμό, όχι μόνο με την έννοια του να έχουμε λιγότερα πράγματα, αλλά κυρίως με την έννοια της ζωής με νόημα μέσα από την απλότητα.

Υποψιάζεστε πόσο συμφωνώ! Τα άρθρα τους είναι σύντομα και περιεκτικά, έχουν γράψει και 2 βιβλία τα οποία σκέφτομαι να αγοράσω, αλλά το καλύτερο απ’ όλα είναι το podcast τους!

Podcast, αν δεν είστε εξοικειωμένοι με τον όρο, είναι κάτι ανάλογο με μια ηχογραφημένη ομιλία, σαν ραδιοφωνική εκπομπή. Όπως το blogging είναι γραπτό και το vlogging οπτικό, το podcasting είναι ακουστικό.

Κάθε επεισόδιο ξεκινά με το εξής τραγουδάκι:

“Every little thing, you think that you need
Every little thing, you think that you need
Every little thing that’s just feeding your greed
Well, I bet that you’ll be fine without it”


Υπέροχο;

Ξεκίνησα να τους ακούω λίγο πριν τα Χριστούγεννα και έχω ενθουσιαστεί! Αναπτύσσουν όλα τα θέματα που μπορεί να φανταστεί κανείς και απαντούν σε ερωτήσεις. Αυτό που μου έκανε περισσότερη εντύπωση είναι το πόσο ευγενικά θέτουν τις απόψεις τους και κυρίως η μετριοπάθεια με την οποία μιλούν για όλα! Χωρίς υστερίες, αποκλεισμούς και κατακριτική διάθεση! Αξίζει πραγματικά να τους δώσετε μια ευκαιρία, κι ας μη νοιάζεστε για το μινιμαλισμό αυτό καθαυτό! Έχουν εξαιρετικές τοποθετήσεις!

Τα σχέδια για τη χρονιά

Αρχικά να επιβιώσουμε όλοι χαχαχα!

Σχετικά με το blog, έχω ιδέες για πράγματα που θέλω να κάνω και τα βάζω σε μια σειρά!

Θα ήθελα ιδανικά να ανεβάζω μία ανάρτηση την εβδομάδα. Τους μήνες που ξέρω ότι θα έχω λιγότερο χρόνο μοναξιάς, ίσως προγραμματίζω 2 αναρτήσεις το μήνα.

Σε κάθε περίπτωση, εγγραφείτε στο newsletter για να ενημερώνεστε για τις εξελίξεις! Στέλνεται με συνέπεια κάθε μεσημέρι Παρασκευής κι εκεί πάντοτε μοιράζομαι νωρίτερα, όχι μόνο τον προγραμματισμό και τα σχέδια του blog, αλλά και πολλές εκ των έσω ιστορίες που δε δημοσιεύονται αλλού!

Επίσης, ακολουθήστε με σε Facebook και Instagram για να λέμε κι άλλα ενδιαφέροντα πράγματα! Μπορείτε να μου στέλνετε όλες τις ιδέες και τις προτάσεις σας εκεί, αλλά και στο maria(@)kokkinikamelia.gr


Αυτά ήταν τα δικά μου νέα! Εσείς τι νέα έχετε για το 2019; Πείτε μου στα σχόλια!

Μαρία

1 Comment

  1. Ναντια 12/01/2019 at 09:04

    Χρόνια πολλά ! Πολλή τύχη και… πειθαρχία σου εύχομαι, για επιτυχία σε όλους τους στόχους σου!
    Eιναι ωραίοι οι the minimalist, έτυχε να ανακάλυψε το podcast τους πρόσφατα. Αν έχεις να προτείνεις κάποιο συγκεκριμένο επεισόδιο… Please do it!
    Καλά κουράγια κι επιμονή στους στόχους σου

    Reply

Leave A Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.