2018 – Μια χρονιά ακόμη πέρασε!

Έφτασε Δεκέμβρης και είναι ώρα για ανασκόπηση της χρονιάς! Να θυμηθώ πώς πέρασε το 2018, ποιες ήταν οι πιο σημαντικές στιγμές του, τι μου έμαθε και τι θέλω να θυμάμαι.

Το 2018 μέσα από τα δικά μου μάτια

Δεν ανυπομονώ να φύγει το 2018. Δεν του καταλογίζω όλα τα κακά της μοίρας μου και δεν πιστεύω ότι το 2019 θα είναι απαραίτητα καλύτερο. Μίλησα και πέρσι για το ότι είναι ανώφελο να βρίζουμε κάθε Δεκέμβρη τον περασμένο χρόνο και να δηλώνουμε με σιγουριά ότι τα καλύτερα είναι μπροστά μας.

Κάθε χρονιά πλέον θέτω στόχους. Δεν το συνήθιζα τα προηγούμενα χρόνια αλλά έχω διαπιστώσει ότι με βοηθάει να γίνομαι παραγωγική σε πολλούς τομείς. Να αξιολογώ τι είναι σημαντικό, να το βάζω σε προτεραιότητα και να κινούμαι προς τα εκεί. Παρόλο που φέτος παραμέλησα το bullet journal μου, τους στόχους μου τους έθεσα και τους είχα κατά νου όλη τη χρονιά.

Ας κάνω μια σύντομη αναδρομή στα σημαντικά γεγονότα!

1. Κατ’ αρχάς, το 2018 ήταν η πρώτη χρονιά εδώ και μια πενταετία που δεν περιείχε ούτε εγκυμοσύνη, ούτε τοκετό ούτε θηλασμό. Ασήμαντη λεπτομέρεια ίσως, σημαντική για μένα όμως χαχα 😆

2. Τον Ιανουάριο παρευρέθηκα στην τελετή βράβευσης για τον Ε’ Διαγωνισμό Διηγήματος του “Στέλιου Ξεφλούδα” στον οποίο διακρίθηκε το διήγημά μου και εκδόθηκε σε δωρεάν e-book μαζί με τα άλλα του διαγωνισμού.

Ήταν μια αξέχαστη μέρα, όχι μόνο λόγω του διαγωνισμού, αλλά κι επειδή μετά κάναμε μια βραδινή βόλτα στο κέντρο της Αθήνας, που δεν έχω κάνει ποτέ!

3. Το καλοκαίρι έκανα υπέροχες ξεκούραστες διακοπές…

4. Τον Οκτώβριο έκλεισα 1 χρόνο blogging!

Πολλές από τις όμορφες στιγμές αυτής της χρονιάς οφείλονται στην ενασχόλησή μου με το blog.

Με βοήθησε να νιώθω καλύτερα με τον εαυτό μου, να γνωρίσω υπέροχους ανθρώπους και να νιώθω δημιουργική! Τον τελευταίο καιρό βρίσκομαι σε μια φάση ύφεσης, ωστόσο είμαι σίγουρη ότι θα επανέλθω δυναμικά από τη νέα χρονιά!

5. Το Νοέμβριο παντρεύτηκε η αγαπημένη μου αδερφή

View this post on Instagram

Αυτή την εβδομάδα είμαστε σε mood γάμου! Παντρεύεται η αδερφή μου η αγαπημένη, που μεγαλώσαμε μαζί, τσακωνόμασταν με τσιρίδες συχνά πυκνά, μοιραζόμασταν όλα τα μυστικά μας και ήμασταν κολλητές ❤ Βλέπω πόσο χαρούμενη είναι και θυμήθηκα τα δικά μου! Πόσο ανυπομονούσα να παντρευτώ το Γιώργο (και πόσο δεν είχα ιδέα για το τι θα ερχόταν στη συνέχεια, αλλά άλλο θέμα αυτό 😂)! Όταν γυρίσαμε από το γαμήλιο ταξίδι, η δεύτερη αδερφή μου (που ήταν ήδη 5 χρόνια παντρεμένη τότε) μου έδωσε αυτό το χαρτί με συμβουλές. Δεν ξέρω πού το βρήκε και δεν έχω πηγή για να την αναφέρω δυστυχώς! Το έβαλα στο ψυγείο και 5μιση χρόνια τώρα το κοιτάζω κάθε μέρα και συνειδητοποιώ πόσο βαθιά είναι τα νοήματα. Χθες πέτυχα στο ζάπινγκ μια εκπομπή όπου η συνεντευξιαζόμενη έλεγε ότι έκανε πολλά λάθη στο γάμο της, ήταν καλύτερη μάνα παρά σύζυγος και εν τέλει χώρισε. Ή παρουσιάστρια, επίσης χωρισμένη, επέμενε ότι κι η ίδια έτσι είναι και το θεωρεί καλό. Δεν πιστεύω ότι ο ρόλος της συζύγου και της μάνας πρέπει να μπαίνουν σε σύγκριση ή να παίρνουν αριθμούς προτεραιότητας. Είναι αλληλένδετοι και πρέπει πότε να υπηρετείς περισσότερο τον ένα και πότε τον άλλο. Πιστεύω ότι η συζυγική σχέση πρέπει να έχει το δικό της χρόνο, χωρίς τα παιδιά, ακριβώς όπως τα παιδιά έχουν τη σχέση με τους γονείς ως γονείς και όχι ως ζευγάρι. Η ισορροπία έρχεται μόνο αν φροντίζεις εξίσου και τις δύο σχέσεις, χωρίς να τις βάζεις σε ανταγωνισμό. Και οι δύο θέλουν το χρόνο τους, και οι δύο θέλουν "απομόνωση" από τον άλλο ρόλο για λίγο. Ξέρω ότι είμαι ίσως πολύ μικρή και λιγότερη έμπειρη στο θέμα σε σχέση με πολλά από τα άτομα που διαβάζουν αυτές τις γραμμές. Φυσικά και δεν ισχυρίζομαι ότι βρήκα τη μαγική λύση ή ότι ξέρω ποιο είναι το σωστό. Το σωστό είναι αυτό όπου όλα τα μέλη της οικογένειας είναι ευχαριστημένα, με αμοιβαίες υποχωρήσεις ο καθένας στα μέτρα του. Βαθυστόχαστο ποστ μετά από γλέντι νυφικού, αλλά you know me 😉 Άμα δε φιλοσοφήσω, δε βγαίνει 😎 Πείτε μου πώς σας φαίνονται οι συμβουλές! Κάποιες μέρες πανεύκολες κι άλλες μέρες αγώνας δρόμου; #γαμος #γάμος #marriage #howmarriageworks #συμβουλέςγάμου

A post shared by Μαρία-Η Κόκκινη Καμέλια (@kokkinikamelia) on

…και με αφορμή το ότι βρεθήκαμε τα 6 αδέρφια μαζί στο γάμο, με ώθησε να θελήσω να σας τα συστήσω!

Αυτή τη χρονιά εξελίχθηκα…

…ως άτομο:

Ω τι να πρωτοπώ γι’ αυτό! Αυτή τη χρονιά προσπάθησα πολύ να αντιμετωπίσω κατάματα τον εαυτό μου, να δω τι θέλω και πώς θα γίνω καλύτερη.

Έκλεισα τα 27…

View this post on Instagram

Αγνοήστε τα ψίχουλα στο τραπεζομάντιλο, την τούρτα 🎂 που ξέφυγε από τη βάση της καθώς τη μεταφέραμε από το ζαχαροπλαστείο και το ότι το "κόλπο" να βάλω 2 διαφορετικά κεριά τελικά δε βγήκε και τόσο ωραίο. Το συμπέρασμα είναι ένα: σήμερα κλείνω τα 27! 🎉 Αυτό που προσπαθώ να κάνω κάθε χρόνο είναι να παίρνω μαθήματα από τις εμπειρίες και τα προηγούμενα χρόνια. Ίσως καμιά φορά σε υπερβολικό βαθμό, όπως λέει ο Γιώργος, προσπαθώ να παίρνω ένα δίδαγμα από κάθε κατάσταση, μήπως και γίνω πιο σοφή. Σε πολλά θέματα τα έχω καταφέρει αρκετά καλά, σε άλλα είμαι ακόμη πολύ πίσω. Φέτος μου εύχομαι να έχω περισσότερη υπομονή. Είναι ένα θέμα στο οποίο υστερώ! #27 #27years #27yearsold #birthday #happybirthday #happybirthdaytome #γενεθλια #γενέθλια

A post shared by Μαρία-Η Κόκκινη Καμέλια (@kokkinikamelia) on

… και μου ευχήθηκα υπομονή. Ήδη 7 μήνες μετά μπορώ να πω ότι έχω σημειώσει αξιόλογη πρόοδο προς αυτή την αρετή! Σε αυτό παίζει ρόλο και η πίστη μου. Μπορεί να μη μιλάω πολύ γι’ αυτήν στο blog, αλλά αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα κομμάτια της ζωής μου!

Νόμιζα ότι όσο περνούν τα χρόνια και πλησιάζω σ’ αυτά τα φοβερά και τρομερά 30, θα ήθελα να κρατήσω το χρόνο πίσω. Θα ήθελα να τον παγώσω στη δεκαετία των 20, που όλοι νοσταλγούν όταν την περάσουν. Βλέπω όμως ότι όσο μεγαλώνω, μαθαίνω καλύτερα τον εαυτό μου. Σκέφτομαι διαφορετικά, ξέρω καλύτερα τι θέλω, γίνομαι πιο αποφασιστική και αυτό τελικά μου αρέσει.

…ως σύζυγος:

Φέτος κλείσαμε 5 χρόνια παντρεμένοι!

View this post on Instagram

5 χρόνια πέρασαν από εκείνη τη μέρα! Θυμάμαι που πλησίαζε η ώρα και ετοιμαζόμασταν να ξεκινήσουμε από το πατρικό μου για την εκκλησία και κάποιος είπε: "Ας αργήσουμε λίγο, να τον στήσεις λίγο τον γαμπρό!" Κι εγώ λέω: "Τι λέτε καλέ! Πάμε γρήγορα! Δε θέλω να τον στήσω, θέλω να τον παντρευτώ!" 😍 Θυμάμαι που σε ένα παραδοσιακό τραγούδι στο γλέντι ένας στίχος έλεγε "να ζήσει η προξενήτρα" και με το Γιώργο κοιταχτήκαμε και σκεφτήκαμε την αδερφή μου, που μας γνώρισε με "σκοπιμότητα" γιατί ήξερε απ' την αρχή ότι ταιριάζουμε! (άλλη ιστορία αυτή!) Δεν είναι απίστευτο το πόσο αλλάξαμε. Μεγαλώσαμε, περάσαμε πάρα πολλά (ασυνήθιστα πολλά σε διάρκεια 5 χρόνων), αποκτήσαμε τις κόρες μας. Αν θέλετε να μάθετε τι έμαθα σ' αυτά τα 5 χρόνια, τσεκάρετε τη χθεσινή ανάρτηση στο blog. Είμαι τόσο τυχερή που ο Γιώργος μου μοιάζει και από την άλλη δε μου μοιάζει καθόλου. Κάθε μέρα γνωρίζω κάτι άλλο γι' αυτόν, συζητάω πράγματα που δεν έχω συζητήσει με κανέναν, μου δείχνει πλευρές της ζωής που δεν έχω ξαναδεί. Πιστεύω πραγματικά ότι τον έστειλε ο Θεός. "Κολλήσαμε" από την πρώτη στιγμή σαν να το ξέραμε από πάντα ότι θα είμαστε μαζί και παρά τις φάσεις που περνάμε, υπάρχει κάτι που μένει ίδιο. Εύχομαι να υπάρχει πάντα αυτό! ❤ #weddinganniversary #weddingday #5yearsmarried #youandme #bride #groomandbride #brideandgroom #marryme #gettingmarried #beingmarried #γαμος #γάμος

A post shared by Μαρία-Η Κόκκινη Καμέλια (@kokkinikamelia) on

Συνειδητοποίησα ότι στη σχέση υπήρχαν κακές στιγμές που νόμιζα ότι θα κρατήσουν για πάντα και καλές στιγμές που νόμιζα ότι δεν μπορούν να γίνουν καλύτερες. Ευτυχώς διαψεύστηκα και για τα δύο! Είδα ότι οι πολύ μαύρες μέρες μπορεί να γίνουν ηλιόλουστες και οι όμορφες μπορούν να γίνουν ακόμα πιο όμορφες! Είδα ότι όσο προσπαθείς και επενδύεις, η σχέση γίνεται πιο βαθιά, γίνεστε πλέον ομάδα που δουλεύει μαζί και το αποτέλεσμα σε δικαιώνει!

Όπως και στο θέμα της ηλικίας, έτσι και στης σχέσης, πίστευα ότι καθώς περνούν τα χρόνια θα αναπολώ και θα νοσταλγώ τον πρώτο καιρό και θα θέλω να γυρίσω πίσω. Τότε που ήμασταν ανέμελοι και το μόνο που μας ένοιαζε ήταν πόση ώρα θα μιλήσουμε στο τηλέφωνο, πόσα μηνύματα θα στείλουμε και πότε θα βρεθούμε. Φυσικά και ήταν υπέροχη εκείνη η περίοδος, αλλά το πόσο καλά ξέρουμε ο ένας τον άλλο τώρα και το πόσο επικοινωνούμε, δε συγκρίνεται με τίποτα.

…ως μαμά!

Ω σε αυτό ρόλο είμαι αμείλικτη με τον εαυτό μου. Πιστεύω πάντα ότι είμαι ελλιπής. Με κατηγορώ για όσα δεν καταφέρνω και πολύ σπάνια αναγνωρίζω στον εαυτό μου όσα κάνω σωστά!

Προσπαθώ να διαβάζω συνεχώς, να ενημερώνομαι από ειδικούς, να κρίνω τι μου ταιριάζει και τι ταιριάζει στα παιδιά μου. Και να έχω ΥΠΟΜΟΝΗ, που λέγαμε!

Βιβλία

Στη διαδρομή μου για βελτίωση σε πολλούς τομείς, με βοήθησαν πολλά αξιόλογα βιβλία! Είχα βάλει στόχο να διαβάσω 35 μέσα στη χρονιά και τελικά διάβασα 25. Όχι κι άσχημα!

Τα βιβλία που ξεχώρισα φέτος και αφιέρωσα ξεχωριστές αναρτήσεις σε αυτά είναι…

Δεν υπάρχουν τέλειοι γονείς

Μικρό λευκό κοχύλι

The subtle art of not giving a f*ck

Το μανιφέστο της χαρούμενης παιδικής ηλικίας: Πώς να προστατέψουμε τα παιδιά μας από τη νοοτροπία του υπεργονεϊσμού

Άλλα που αγάπησα και πρόβαλα στο Instagram είναι…

Το κορίτσι του τρένου

View this post on Instagram

Το κορίτσι του τρένου- Πόλα Χόκινς Η Ρέιτσελ, με έναν διαλυμένο γάμο, προβλήματα αλκοολισμού και κενά μνήμης, παίρνει κάθε πρωί το ίδιο τρένο για το Λονδίνο. Όταν αυτό σταματά στον κόκκινο σηματοδότη, κοιτάζει το σπίτι δίπλα στις ράγες. Έχει επινοήσει στο μυαλό της μια τέλεια ζωή για το ζευγάρι που ζει εκεί. Ένα πρωί, λίγο πριν ξεκινήσει το τρένο, βλέπει κάτι που τη σοκάρει. Το επόμενο βράδυ η κοπέλα του σπιτιού εξαφανίζεται και τα πράγματα περιπλέκονται! Ένα ψυχολογικό θρίλερ, που με κράτησε σε αγωνία μέχρι το τέλος. Δεν αντιλήφθηκα τον ένοχο, παρά μερικές δεκάδες σελίδες πριν το τέλος (αν και όλοι στο goodreads λένε ότι το κατάλαβαν νωρίτερα, μα επιτέλους 😅) και γι' αυτό έχω ορισμένες αντιρρήσεις ως προς το πώς κινούνταν σε όλο το βιβλίο. Είναι ένα βιβλίο που παίζει με το μυαλό σου. Παίζει με το μυαλό σου σε εκνευριστικό και ταυτόχρονα απολαυστικό βαθμό, if that makes any sense 🤣 Δε θα έλεγα ότι έχει ανατριχιαστικές περιγραφές και τρομακτικές σκηνές (εγώ είμαι αρκετά φοβητσιάρα μ' αυτά). Η όλη αγωνία κρύβεται στο ότι δεν ξέρεις αν πρέπει να εμπιστευτείς την αφήγηση της πρωταγωνίστριας, όταν ούτε η ίδια δεν εμπιστεύεται όσα έχει δει, όσα θυμάται και όσα νομίζει ότι συνέβησαν. Θα σας ικανοποιήσει και θα σας χορτάσει αναγνωστικά, αν σας αρέσει το είδος! #instavivlio #greekbooks #diavazo @psichogiosbooks

A post shared by Μαρία-Η Κόκκινη Καμέλια (@kokkinikamelia) on

Μέχρι το άπειρο κι ακόμα παραπέρα

View this post on Instagram

Μόλις ολοκλήρωσα το εφηβικό μυθιστόρημα "Μέχρι το άπειρο κι ακόμα παραπέρα" της Άννας Κοντολέων, Εκδόσεις Πατάκη @ekdoseispataki και με συγκίνησε βαθιά. Θίγει σοβαρά θέματα, όπως οι σχέσεις των εφήβων με γονείς και καθηγητές, η ανεργία, ο ρατσισμός, οι αναπληρωτές καθηγητές που ξεριζώνονται από το σπίτι τους για μια θέση σε σχολείο μακριά (αυτό το τελευταίο με αγγίζει πολύ… μέλη της οικογένειάς μου και φίλοι μου είναι σε τέτοια φάση). Ένα άρτιο βιβλίο, που πιστεύω ότι αξίζει να διαβαστεί και από ενήλικες. Παρακαλώ ένα χειροκρότημα για την προσπάθεια για φωτο στα μέτρα του #bookstagram 😎 #instavivlio #diavazo #βιβλίο #βιβλια #εφηβικομυθιστορημα

A post shared by Μαρία-Η Κόκκινη Καμέλια (@kokkinikamelia) on

Ο λόφος με τα αγριολούλουδα

View this post on Instagram

Ο λόφος με τα αγριολούλουδα-Kimberley Freeman Στο Λονδίνο του 1930, η 18χρονη Μπέιτι μένει έγκυος από τον παντρεμένο Χένρι και το σκάει μαζί του στην Αυστραλία. 70 χρόνια μετά, η εγγονή της, η Έμα, είναι μια καταξιωμένη χορεύτρια επίσης στο Λονδίνο, που όμως τραυματίζεται απροσδόκητα και με την καριέρα της να έχει καταρρεύσει, επιστρέφει στο πατρικό της στην Αυστραλία. Η ιστορία των δύο γυναικών εξελίσσεται παράλληλα και είναι μία από τις πιο καλογραμμένες που έχω διαβάσει. Ήταν τόσο καλό το βιβλίο και τόσο προσεκτική η μετάφραση, που με έκανε να απορήσω πώς γίνεται να έχουν εγκριθεί προς έκδοση τόσα άλλα κατώτερά του όταν υπάρχουν τέτοια! Γιατί οι άνθρωποι είναι τόσο προκατειλημμένοι; Γιατί εμποδίζουν τους άλλους να είναι ευτυχισμένοι; Γιατί πιστεύουν ότι είναι καλύτεροι, ανώτεροι, πιο άξιοι; Υπάρχουν άνθρωποι που σε προδίδουν όταν τους χρειάζεσαι και άλλοι που γίνονται οικογένειά σου όταν είσαι μόνος και απελπισμένος! Υπάρχουν γυναίκες που έκαναν τα πάντα για τα παιδιά τους, κι όμως, κάποιοι τους τα πήραν μακριά! Έκλαψα τόσο πολύ διαβάζοντας κάποια κεφάλαια. Είμαι μαζί με τον άνθρωπο που αγάπησα και βλέπω κάθε μέρα τα παιδιά μου να μεγαλώνουν! Κάποιες γυναίκες δεν το είχαν αυτό, όσο σκληρά κι αν προσπάθησαν! Η κοινωνία και οι προκαταλήψεις προτίμησαν να τις ονομάσουν ανήθικες και να τις κάνουν δυστυχισμένες, παρά να τις βοηθήσουν! Είναι άδικο, είναι τόσο άδικο, έλεγα καθώς διάβαζα! Παρ'όλο που για τις δικές μου προτιμήσεις, θα του ταίριαζε μια τελευταία σκηνή πολύ πιο δυνατή, είναι ένα βιβλίο που αξίζει πολλά. Που σε προβληματίζει, σε συγκινεί, σε παίρνει μαζί του μέσα στην ιστορία και στην εποχή, χωρίς να βαρεθείς ούτε στιγμή. Από τα καλύτερα αναγνώσματα του 2018 για μένα. #instavivlio #greekbooks @dioptrabooks

A post shared by Μαρία-Η Κόκκινη Καμέλια (@kokkinikamelia) on

Τα σημαντικά μαθήματα της χρονιάς

Συμβαίνουν πολύ στενάχωρα πράγματα

Γενικά δεν παρακολουθώ στενά τις ειδήσεις. Φέτος, τα γεγονότα που συνέβησαν και μαθεύτηκαν στην Ελλάδα με πλήγωσαν πολύ. Δεν είχα ξανανιώσει έτσι παλιότερα. Πλέον νιώθω πως ό,τι γίνεται με αγγίζει σε μεγαλύτερο ή μικρότερο βαθμό.

Το φαίνεσθαι

Πέφτω συχνά στην παγίδα να συγκρίνω τον εαυτό μου με τους άλλους. Και όταν είσαι συνεχώς μέσα στα social media είναι τόσο εύκολο να το κάνεις! Είναι τόσο εύκολο να δεις μια εικόνα, μια στιγμή, και να πλάσεις στο μυαλό σου μια “τέλεια” ζωή, την οποία υποτίθεται ότι ζουν οι άλλοι.

Αυτή τη χρονιά άρχισα να προσπαθώ να μην μπαίνω σε αυτό το ψεύτικο τούνελ!

Τι έχει σημασία

1. Προσπαθώ να δίνω σημασία σε ό,τι έχει σημασία. Αυτό σημαίνει ότι βάζω προτεραιότητες που είναι σημαντικές για μένα. Αυτό επίσης σημαίνει ότι απομακρύνομαι πολλές φορές από αυτά που νόμιζα σημαντικά παλιότερα και από αυτά που μπορεί να μου έμαθαν ότι είναι σημαντικά. Μεγάλη διαδρομή αυτή!

2. Επίσης, φέτος μου έλειψαν πολύ τα αδέρφια μου που ζουν μακριά! Όσες λίγες ευκαιρίες είχαμε να βρεθούμε τα αδέρφια μαζί, είναι οι ωραιότερες αναμνήσεις που μου έδωσε το 2018! Και συνειδητοποίησα αυτό που πάντα έλεγα με τα λόγια, αλλά δεν το εννοούσα τόσο έντονα με την καρδιά: Σημασία έχει να περνάμε τις στιγμές μας με τους ανθρώπους που μας αγαπούν και τους αγαπάμε και η καρδιά μας αναπαύεται στην παρουσία τους!

Κάθε χρονιά έλεγα ότι θέλω να αποκτήσω κι άλλα πράγματα. Το 2019 θέλω μόνο να είμαστε καλά και να είμαστε μαζί όσο περισσότερο γίνεται.

Αυτή ήταν η χρονιά μου! Πώς πέρασε το 2018 για εσάς; Τι όμορφο έχετε να θυμάστε;

Μαρία

6 Comments

 1. Τριανταφυλλένια 20/12/2018 at 12:52

  Μαρία μου, έκανες μια υπέροχη ανασκόπηση!! Εύχομαι από την καρδιά μου να πετύχεις τους στόχους σου για το 2019! Πράγματι κι εγώ τα τελευταία χρόνια βάχω στόχους και το καλό με αυτή τη διαδικασία είναι, όχι μόνο ότι σε βοηθά να εστιάζεις μέσα στη χρονιά, αλλά και ότι μπορείς να αξιολογήσεις την πρόοδο σου, καθως και τι σε βοήθησε ή σε αναχαίτησε προς την επίτευξη των όσων έθεσες!! Καλά κι ευλογημένα Χριστούγεννα!!!

  Reply
  1. Μαρία 20/12/2018 at 12:53

   Πραγματικά έτσι είναι! Τσεκάρουμε καλύτερα την πρόοδό μας! Ευχαριστώ πολύ Ευτέρπη μου, καλά Χριστούγεννα!

   Reply
 2. daphnie 21/12/2018 at 09:37

  […Κάθε χρονιά πλέον θέτω στόχους. Δεν το συνήθιζα τα προηγούμενα χρόνια αλλά έχω διαπιστώσει ότι με βοηθάει να γίνομαι παραγωγική σε πολλούς τομείς…]
  Αυτό ακριβώς! δεν το είχα συνειδητοποιήσει αλλά έτσι είναι!

  και το κλείσιμο του άρθρου σου είναι αυτό που πρέπει να έχουμε όλοι κατά νου
  [… Το 2019 θέλω μόνο να είμαστε καλά και να είμαστε μαζί όσο περισσότερο γίνεται….]

  Δεν θα μπορούσες να τα πεις καλύτερα! και του χρόνου με υγεία!

  Reply
  1. Μαρία 03/01/2019 at 15:35

   Συμφωνούμε σε πολλά, Δάφνη μου! Καλή χρονιά!

   Reply
 3. Παναγιώτης 15/01/2019 at 08:09

  “Προσπαθώ να δίνω σημασία σε ό,τι έχει σημασία. Αυτό σημαίνει ότι βάζω προτεραιότητες που είναι σημαντικές για μένα. Αυτό επίσης σημαίνει ότι απομακρύνομαι πολλές φορές από αυτά που νόμιζα σημαντικά παλιότερα και από αυτά που μπορεί να μου έμαθαν ότι είναι σημαντικά. Μεγάλη διαδρομή αυτή!” Πόσο μα πόσο συμφωνώ με αυτό! Καλή Χρονιά με υγεία, αγάπη, δύναμη, δημιουργικότητα και μπόλικες επιτυχίες σε εσένα και τους αγαπημένους σου!

  Reply
  1. Μαρία 15/01/2019 at 22:29

   Σε ευχαριστώ πολύ, Παναγιώτη! Καλή χρονιά! Πάντα να είσαι πρωτοπόρος και έμπνευση για όλους εμάς τους bloggers!

   Reply

Leave A Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.