Πώς περνώ τον ελεύθερο χρόνο μου στο σπίτι

Πώς περνά τον ελεύθερο χρόνο της στο σπίτι μια μαμά.

Αυτή η ανάρτηση είναι κάπως διαφορετική, με την έννοια ότι μοιάζει τύπου “lifestyle” (μου φαίνεται παράξενο και μόνο που γράφω αυτή τη λέξη).

Η Κατερίνα και η Κάλη από το Ανθομέλι έχουν γράψει ανάλογες αναρτήσεις για το πώς περνούν τον ελεύθερο χρόνο τους μέσα στο σπίτι και θα σας πρότεινα να τις διαβάσετε για να πάρετε ιδέες! Εδώ είναι της Κατερίνας κι εδώ είναι της Κάλης, η οποία μάλιστα με προ(σ)κάλεσε να γράψω μια “απάντηση” μιλώντας για το πώς περνώ το δικό μου χρόνο! Την ευχαριστώ που μου έδωσε την ιδέα και έγινε η αφορμή (ή μάλλον η αιτία, γιατί από μόνη μου δε νομίζω να το έκανα χαχα!) για να γράψω κι εγώ για το θέμα αυτό.

Fun Fact: Το αστείο είναι ότι μόλις είδα ότι η Κάλη με προσκάλεσε να γράψω για τον ελεύθερο χρόνο μου, τα κορίτσια μου θαρρείς και το κατάλαβαν και αποφάσισαν να τον εκμηδενίσουν! Ξυπνούσαν νωρίς και κοιμόντουσαν αργά και σκαρφάλωναν στο γραφείο όποτε έβλεπαν το laptop να ανοίγει! 

Πότε έχω ελεύθερο χρόνο

Στην τωρινή φάση, ο ελεύθερος χρόνος μου είναι αποκλειστικά όταν τα κορίτσια κοιμούνται και επειδή έχουν διαφορετικό πρόγραμμα ύπνου, συνήθως η κοινή ώρα είναι μετά τις 10 το βράδυ. Αυτό φυσικά σημαίνει ότι πρέπει να έχω τελειώσει με τις βραδινές δουλειές (πλύσιμο πιάτων, συμμάζεμα κουζίνας, βγάλσιμο σκουπιδιών, προγραμματισμός πλυντηρίου ρούχων κλπ).  Ο χρόνος μου, με λίγα λόγια, είναι ελάχιστος και σε τέτοια ώρα που συνήθως είμαι πολύ κουρασμένη και δεν έχω αρκετή διαύγεια πνεύματος.

Η Κάλη έθεσε ως απαραίτητη παράμετρο, οι ασχολίες που θα αναφέρω να είναι ΜΕΣΑ στο σπίτι, αλλά, έτσι κι αλλιώς μέσα στο σπίτι συνήθως κάνω όσα κάνω. Πρώτον, επειδή είμαι εσωστρεφής και γενικά προτιμώ να περνώ χρόνο στο σπίτι και δεύτερον επειδή με τις συνθήκες που περιέγραψα το να βγω χωρίς τα παιδιά είναι κάτι που δε συμβαίνει συχνά.

Άσχετα όμως από το πόσο λίγος και σε πόσο δυσλειτουργική ώρα της ημέρας είναι αυτός ο χρόνος μου, υπάρχουν κάποιες ασχολίες που αγαπώ και πραγματικά απολαμβάνω.

1. Blogging

Η Κόκκινη Καμέλια

Ξέρατε ότι θα το έγραφα πρώτο-πρώτο, didn’t you? Τους τελευταίους 7 μήνες, το blog μου και η ενασχόληση με αυτό κατέχουν σχεδόν το 80% του ελεύθερου χρόνου μου. Είμαι ακόμα νέα σ’ αυτό, τώρα μαθαίνω το πώς λειτουργούν τα συστήματα και οι κανόνες του και ανακαλύπτω συνεχώς νέα κόλπα και μυστικά για τα εργαλεία που χρησιμοποιώ.

Αυτό το διάστημα είναι η αγαπημένη μου ασχολία. Με βοηθάει να νιώθω παραγωγική (γιατί το να είμαι μόνο μαμά στο σπίτι δε με γεμίζει), μου δίνει την ευκαιρία να μιλήσω για όσα αγαπώ, να επικοινωνήσω με άτομα που μοιραζόμαστε τις ίδιες προτιμήσεις και να νιώσω ότι μια δική μου δημιουργία έχει έστω και την ελάχιστη απήχηση σε κάποιον άλλο. Έχει αλλάξει πάρα πολύ τον τρόπο που βλέπω την καθημερινότητά μου, με βοήθησε να νιώθω καλύτερα με τον εαυτό μου και πραγματικά ο χρόνος που αφιερώνω σ’ αυτό νομίζω ότι περνάει σαν νερό! I <3 blogging!

Διαβάστε επίσης: 1 χρόνος blogging!

2. Youtubing

Πώς περνώ τον ελεύθερο χρόνο μου στο σπίτι

Όταν κάποιος με βλέπει να είμαι στο κινητό ή στο laptop και δεν ασχολούμαι με το blog (ή δε διαβάζω άλλα blogs), τότε ξέρει ότι δε σερφάρω περιπλανώμενη σε τυχαίες σελίδες, αλλά είμαι στο Youtube. Πραγματικά, το Youtube το έχω σε μια ξεχωριστή θέση στην καρδιά μου. Με συναρπάζει το πώς είναι δυνατό να μπορεί κανείς να βρει εκατομμύρια βίντεο από ανθρώπους από όλο τον κόσμο, που ασχολούνται με οτιδήποτε μπορεί να βάλει ο νους σου. Έχω βρει βίντεο για το πιο ανόητο πράγμα που μπορεί να αγαπώ, αλλά είδα ότι υπάρχει και κάποιος άλλος που το αγαπάει και ένιωσα μια μοναδική σύνδεση!

Ο τρόπος που συνδέομαι με τους Youtubers που παρακολουθώ είναι περίπου ίδιος με αυτός του blogging, μόνο που εκεί όλα είναι πιο “ζωντανά”. Με κάποιους, μάλιστα, νιώθω ότι μετά από χρόνια που παρακολουθώ vlogs και καθημερινότητα δική τους, τους νιώθω σχεδόν φίλους μου.

3. Λογοτεχνία

Διαβάζω βιβλία στον ελεύθερο χρόνο μου στο σπίτι

You saw that coming, too, didn’t you? Αν δε μιλούσα κι εδώ για τα βιβλία, θα ήταν παράξενο. Συνήθως διαβάζω μερικές σελίδες λίγο πριν σβήσω το φως και κοιμηθώ, γιατί η ανάγνωση με βοηθάει να χαλαρώσω. Τις περισσότερες φορές όμως, δεν το αφήνω μόνο για εκείνη την ώρα: “κλέβω” χρόνο καθώς μαγειρεύω ή καθώς κάθομαι δίπλα στα κορίτσια που παίζουν, για να προχωρήσω το βιβλίο μου (και να καταφέρω να το τελειώσω κιόλας, γιατί μόνο με δυο σελίδες τη μέρα δεν κάνουμε σωστή δουλειά!).

Διαβάστε επίσης:

Τα αγαπημένα μου βιβλία

5 λόγοι που αγαπώ τα βιβλία

Πώς να διαβάζετε περισσότερο

Κριτικές των βιβλίων που μου άρεσαν

4. Συγγραφή

Εκτός από το να διαβάζω, επιχειρώ και να γράφω λογοτεχνία. Αυτή η ενασχόληση είναι από τις αγαπημένες μου και μέχρι πριν από λίγο καιρό, πριν ξεκινήσω το blogging, ήταν το κομμάτι στο οποίο διοχέτευα τη δημιουργικότητά μου. Τώρα πια, επειδή θέλει πολλή συγκέντρωση (πολύ περισσότερη από μία ανάρτηση στο blog), δυσκολεύομαι να τη βάλω σε εφαρμογή στις 10 το βράδυ που είμαι κουρασμένη.

Έχω γράψει αρκετά διηγήματα, τρία από τα οποία έχουν εκδοθεί στα πλαίσια των Διαγωνισμών “Ιστορίες του τόπου μας”, που έχουν οργανώσει οι Εκδόσεις iWrite για διάφορες πόλεις της Ελλάδας και άλλο ένα διήγημα πήρε έπαινο σε άλλο λογοτεχνικό διαγωνισμό. Μπορείτε να βρείτε περισσότερες λεπτομέρειες στην ανάρτησή μου για τη συγγραφή.

Πώς περνάω τον ελεύθερο χρόνο μου στο σπίτι.
Οι 3 τόμοι των Διαγωνισμών των αντίστοιχων πόλεων, που περιλαμβάνουν τα κείμενά μου, ανάμεσα στα διακριθέντα.

Επίσης, στα πλαίσια του NaNoWriMo, ενός συγγραφικού διαγωνισμού-πρόκληση, έχω γράψει 2 μυθιστορήματα, που είναι, όμως, σε πολύ πρόχειρη μορφή και τα έχω αφήσει στην άκρη για λίγο.

Πιστεύω ότι όταν τα κορίτσια μου μεγαλώσουν λίγο και μου επιτρέψουν να κοιμάμαι λίγο περισσότερο και να απολαμβάνω περισσότερη μοναξιά και συγκέντρωση, θα καταφέρω να αφιερώσω περισσότερο χρόνο στη συγγραφή.

5. Σταυρόλεξα

Πώς περνώ τον ελεύθερο χρόνο μου στο σπίτι.

Όταν πήγαινα Ε’ Δημοτικού, ανακάλυψα τον κόσμο του σταυρόλεξου και από τότε κόλλησα! Στην αρχή κατάφερνα να βρω μόνο μερικούς ορισμούς σε κάθε ένα και ασχολιόμουν περισσότερο με τα διαγράμματα και τα πνευματικά παιχνίδια. Σιγά σιγά βελτιώθηκα και, όπως έχω πει στα 60 πράγματα για μένα, όταν πήγαινα Β’ και Γ’ Γυμνασίου κέρδισα και τις 2 χρονιές το πρώτο βραβείο στον Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Σταυρόλεξου!

Προσπαθώ να αφιερώνω κάθε τόσο έστω και λίγα λεπτά για να λύσω ένα σταυρόλεξο, γιατί πιστεύω ότι ακονίζει το μυαλό και βοηθά στην εγρήγορση και στην άσκηση της μνήμης. Συνήθως το κάνω κάποια στιγμή που έχω λίγο χρόνο και μπορώ να το αφήσω αν με φωνάξουν τα κορίτσια.

6. Επικοινωνία

Η μοναδική ώρα που μπορούμε να μιλήσουμε με το Γιώργο σαν άνθρωποι, χωρίς να μας διακόπτει το “μαμάααααα, διάβασέ μου αυτό το βιβλίο”, “μαμάααααα, δε βρίσκω την κόκκινη μπλούζα!”, “μαμάααααα, η αδερφή μου μου παίρνει τα παιχνίδια!”, είναι όταν τα κορίτσια έχουν κοιμηθεί. Μπορούμε να μιλάμε για ώρες, συζητώντας από τα πιο απλά μέχρι τα πιο σοβαρά θέματα της ζωής μας. Αυτά τα δεύτερα τα λέω “ψυχαναλυτικά sessions” (χαχα!) γιατί είμαι άτομο που σκέφτεται τα πάντα πολύ και σε βάθος και νομίζω ότι λειτουργεί ψυχοθεραπευτικά για μένα!

Επίσης, όπως ίσως ξέρετε, έχω 5 αδέρφια που αγαπώ πολύ, αλλά τα 4 από αυτά δε ζουν κοντά μου. Δε βρισκόμαστε συχνά, αλλά θέλουμε η επικοινωνία μας να παραμένει. Σε αυτό ήρθε να δώσει λύση το Viber! Πραγματικά, στον κόσμο της τεχνολογίας, πιστεύω ότι αυτού του είδους οι εφαρμογές έχουν αλλάξει 100% τη ζωή μας προς το καλύτερο! Δημιουργούμε ομάδες και συζητάμε ταυτόχρονα πολλά άτομα και πολλά θέματα.

Πώς περνώ τον ελεύθερο χρόνο μου στο σπίτι

Μιλάω με τα αδέρφια μου σχεδόν όλη μέρα. Συζητάμε τα πολύ σημαντικά προβλήματά μας και νιώθω ότι τους έχω κοντά μου και με βοηθούν να ξεπεράσω τις δυσκολίες.

Πολύ συχνά αφιερώνω το χρόνο μου το βράδυ πριν κοιμηθώ για να μιλήσω μαζί τους για κάτι σημαντικό που έζησε κάποιος από μας και θέλει να το μοιραστεί και να ακούσει τη γνώμη των άλλων!

 

Αυτές είναι οι αγαπημένες μου ασχολίες στον ελεύθερο χρόνο μου στο σπίτι! Μην ξεχάσετε να διαβάσετε τις αναρτήσεις της Κατερίνας και της Κάλης! Πείτε μου κι εσείς στα σχόλια, ποιες είναι οι δικές σας αγαπημένες ασχολίες μέσα στο σπίτι;

Μαρία

7 Comments

 1. Callie 27/05/2018 at 19:21

  Και όπως στου είπα και στο instagram εντυπωσιάστηκα με αυτά που έγραψες. Και σταυρόλεξο και συγγραφή και βραβεία! Α εσύ είσαι κρυφό ταλέντο και … ήρθες για να μείνεις στην bloggoσφαιρα!!! Σε ευχαριστώ πολύ που αποδέχτηκες την πρόσκλησή μας. Κάλη

  Reply
  1. Μαρία 27/05/2018 at 23:37

   Εγώ σε ευχαριστώ για την πρόσκληση, Κάλη! Εύχομαι να μείνω πολύ καιρό, γιατί όπως κατάλαβες με ό,τι ασχοληθώ παθιάζομαι και προσπαθώ να το τελειοποιώ!

   Reply
 2. Παναγιώτης 22/11/2018 at 12:01

  Τώρα με έψησες να γράψω και εγώ ένα τέτοιο άρθρο. Είναι ενδιαφέρον πιστεύω να βλέπεις με τι ασχολείται ένας blogger που διαβάζεις, γιατί έτσι έρχεται πιο “κοντά” στο να τον/την γνωρίσεις καλύτερα. Η διαφορά πάντως με εσένα και εμένα είναι πως αντί του Youtubing θα έβαζα το Podcasting 😛

  Reply
  1. Μαρία 22/11/2018 at 12:06

   Κι εμένα ήταν η πρώτη “απόπειρα” να γράφω κάτι προσωπικό και τελικά μου άρεσε και άρεσε και στους αναγνώστες! Το κάτι πιο personal σε φέρνει σίγουρα πιο κοντά και σου δίνει και ιδέες! Πρέπει να μπω κι εγώ στη λογική του podcasting γιατί με βολεύει στην καθημερινότητά μου. Άλλο homework κι αυτό Χαχα! (Βλέπω σχόλιο με url μαζί οπότε υποθέτω ότι λύθηκε το θέμα!)

   Reply
   1. Παναγιώτης 22/11/2018 at 12:07

    Ναι, θα το κοιτάξω να γράψω και εγώ κάτι πιο personal να ξεφύγω λίγο από την ρουτίνα του blogging χαχα. Ναι, σιγά-σιγά θα λυθούν όλα 🙂

    Reply
    1. Παναγιώτης 22/11/2018 at 12:08

     Ξέχασα, έφτιαξα δύο νέα podcasts και θα τα ανεβάσω σύντομα. Εσύ με έπεισες να ξες χαχα

     Reply
     1. Μαρία 22/11/2018 at 12:29

      Ουουου τέλεια! Αναμένουμε!!

Leave A Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.