Αντίο 2020, γεια σου 2021

Μια χρονιά έφυγε, το 2020, και μια νέα ξεκίνησε, το 2021. Μια χρονιά που αποχαιρετούμε χωρίς νοσταλγία νομίζω οι περισσότεροι, γιατί ήταν αναμφισβήτητα μια πολύ δύσκολη χρονιά.

Όπως κάνω κάθε χρόνο, θα κάνω και φέτος.

Τα καλύτερα; Ποια καλύτερα;

Πρώτον, θα θυμίσω ότι η νέα χρονιά δε φέρνει απαραιτήτως και καλύτερα πράγματα! Τα ίδια λέγαμε και την Πρωτοχρονιά του 2020 και μόνο μετεωρίτης δεν έπεσε! Τα καλύτερα δεν έρχονται! Αυτό που έρχεται είναι άλλη μία χρονιά με θλίψεις και χαρές, όπως είναι η κανονική ζωή. Τι; Δεν ακούγεται αισιόδοξο; Μου αρκεί να ακούγεται ρεαλιστικό.

Πώς πήγε η χρονιά

Εκτός από τα γνωστά περί κορωνοϊού και καραντίνας, η χρονιά δε θα έλεγα ότι πήγε ιδιαίτερα άσχημα.

Αλλάζω αργά -αργά

Αυτό που παρατήρησα είναι ότι κάθε χρονιά αλλάζω και βελτιώνομαι, αλλά αυτό γίνεται με αργό ρυθμό. Κάθε χρονιά μαθαίνω κάτι καινούργιο, καταφέρνω κάτι ακόμα, γνωρίζω τον κόσμο, ανακαλύπτω νέα πράγματα.

Υιοθετώ νέες συνήθειες, αλλάζω νοοτροπία και ιδέες σιγά σιγά. Δεν είμαι ο τύπος του ανθρώπου που θα ξυπνήσει αύριο και θα αλλάξει τη ζωή του.

Γι’ αυτό, το να χτίζω κάθε μέρα λίγο – λίγο είναι αυτό που πιστεύω ότι μου ταιριάζει. Αυτό το βίντεο για τις mini habits νομίζω ότι με βοήθησε να δω ότι αυτό είναι το μοτίβο που θα ήθελα να ακολουθήσω στις νέες συνήθειες: λίγο κάθε μέρα.

Πρώτη χρονιά σε σχολείο

Ήταν η χρονιά που με πήραν πρώτη χρονιά αναπληρώτρια σε σχολείο εδώ στην περιοχή μου!

Μετανιώνω που δεν έγραψα ένα άρθρο τις μέρες που έγινε η πρόσληψη! Ήμουν τόσο συνεπαρμένη με την αλλαγή και χάθηκα, αλλά θα ήταν ωραίο να υπάρχει στο αρχείο.

Το σχολείο είναι… σχολείο για μένα. Μαθαίνω πάρα πολλά πράγματα για χίλιους δυο τομείς, που δεν μπορώ καν να βάλω σε σειρά. Ίσως κάποια στιγμή γράψω γι’ αυτό ή κάνω ένα βίντεο στο YouTube (αν δεν έχεις κάνει subscribe, κάνε αμέσως, για να μην το χάσεις).

Επικοινωνία

Αυτή τη χρονιά άλλαξα σε πολλά πράγματα. Δε θα ήθελα να τα μοιραστώ όλα.

Μπορώ σίγουρα να πω ότι έχω γίνει πιο θαρραλέα στο να μιλάω (από κοντά ή στο τηλέφωνο) με ανθρώπους που δε γνωρίζω καλά. Ο Θοδωρής και οι δεξιότητες επικοινωνίας που μοιράζεται στα μαθήματά του με έχουν βοηθήσει να είμαι πιο χαλαρή.

Έχω περιθώρια βελτίωσης φυσικά, αλλά μέσα στο 2020 έκανα τεράστια βήματα. Έκανα το πρώτο βήμα ΕΓΩ να μιλήσω και να κάνω προτάσεις σε άλλους. Ανμπιλίβαμπολ!

Οι στόχοι του 2020: Αξιολόγηση

Τα τελευταία χρόνια βάζω κάθε Πρωτοχρονιά νέους στόχους. Ίσως η λογική “New Year, New me” να σου ακούγεται αμερικανιά, αλλά για μένα πιάνει.

Από τότε που άρχισα να βάζω συγκεκριμένους στόχους, έχω δει μεγάλη βελτίωση στον εαυτό μου.

Το ίδιο έκανα στις αρχές του 2020.

Η λέξη της χρονιάς 2020: Αφοσίωση

Όρισα τη λέξη “αφοσίωση” ως λέξη της χρονιάς, γιατί ήθελα να είμαι αφοσιωμένη σε ένα πράγμα τη φορά, όταν ασχολούμαι με κάτι.

Δεν μπορώ να πω ότι έσκισα σε αυτόν τον τομέα, όμως επειδή το είχα στο μυαλό μου και ήθελα να βελτιωθώ, σημείωσα σημαντική πρόοδο.

Το κινητό

Στόχος για το 2020 ήταν να μειώσω τη χρήση του κινητού. Στο 1ο μισό της χρονιάς, ειδικά στην πρώτη καραντίνα, ο χρόνος επί οθόνης άγγιζε ουρανό.

Από τον Σεπτέμβριο και μετά όμως, τα έχω πάει πολύ πολύ καλύτερα. Το ξεχνάω πολλές φορές σε μια άκρη και το κοιτάζω μετά από ώρες.

Ανάγνωση

Ήθελα να διαβάσω 35 βιβλία μέσα στο 2020. Τελικά, διάβασα μόνο 21. Δεν είναι μικρός ο αριθμός φυσικά, αλλά είναι σίγουρα χαμηλότερος από το 2019 (είχα διαβάσει 30 τότε) και χαμηλότερος από όσο θα ήθελα.

Η ανάγνωση πήγαινε τρένο μέχρι τον Αύγουστο, ώσπου ξαφνικά, τίποτα. Δεν ήθελα να δω σελίδα μπροστά μου -πράγμα που κράτησε σχεδόν μέχρι τα μέσα Δεκέμβρη. Πιθανότατα σε αυτό το διάστημα θα είχα διαβάσει άλλο 1/3 από όσα είχα διαβάσει ως τότε και θα έπιανα τον στόχο, αλλά συμβαίνουν αυτά, δεν πειράζει!

Χρόνος με κάθε μέλος της οικογένειας χωριστά

Αχ αυτό πολύ ήθελα να το κάνω. Να βγαίνω μια στον τόσο μόνη με τον Γιώργο, να πάμε ένα σύντομο ταξίδι κάπου οι δυο μας και να βγαίνω για έναν καφέ ή φαγητό με κάθε μία κόρη μόνες μας.

Τα πήγαινα καλά με τους καφέδες one-on-one, μέχρι που έσκασε η καραντίνα. Εκεί όλα γκρεμίστηκαν! Τους τελευταίους 10 μήνες είμαστε οι 4 μαζί πάρα μα πάρα πολλές ώρες και δεν ήταν δυνατό να αφήσουμε τα παιδιά το καλοκαίρι για λίγες μέρες. Ούτε κι αυτό πειράζει! Θα γίνει στο μέλλον!

Νέοι στόχοι για το 2021

Έχω θέσει στόχους και για το 2021, αν και αποφάσισα ότι φέτος θα είμαι κάπως επιεικής με τον εαυτό μου. Μέχρι τον Ιούνιο το πρόγραμμά μου αναμένεται να είναι αρκετά επιβαρυμένο και αν προσθέσεις στην εξίσωση τα μέτρα, τις καραντίνες και την απομόνωση, δε βγάζεις θετικό πρόσημο.

1. Ξεκαθάρισμα σπιτιού: σιγά σιγά

Είπαμε, δεν τα αλλάζω όλα από τη μία μέρα στην άλλη! Όλα αυτά τα χρόνια που επιδιώκω τον μινιμαλισμό, κάνω σημαντικά ξεκαθαρίσματα στο σπίτι ΚΑΘΕ ΛΙΓΟ. Σπάνια όμως πετάω πολλά πράγματα μαζί. Αλλά επειδή ΣΥΝΕΧΩΣ ΠΕΤΑΩ, η διαφορά φαίνεται!

Θέλω, λοιπόν, αυτή τη χρονιά, να συνεχίσω σε σταθερή βάση να διώχνω πράγματα από το σπίτι.

2. Να διαβάσω 30 βιβλία

Ναι, ναι, έριξα τα στάνταρ μου, τι να κάνουμε χαχα! Το 35 δε μου βγήκε πέρσι και ο πήχης έπεσε! Θέλω να προσθέσω ebooks και audiobooks στη λίστα, για να ακούω στο αυτοκίνητο ή να διαβάζω στο κινητό όταν δεν είμαι σπίτι (για να δούμε πότε ΔΕΝ θα είμαστε σπίτι μέσα στο 2021, γιατί το 2020 βγάλαμε ρίζες χαχα!)

3. Να επιβιώσουμε ΜΑΖΙ

Με όλα αυτά που ζήσαμε το 2020, τον πολύ χρόνο που πέρασα μακριά από τα αδέρφια μου και την οικογένεια του Γιώργου, δεν κάνω τρελά όνειρα για το 2021.

Θέλω μόνο να μπορούμε κάπου κάπου να μετακινούμαστε και να μπορώ να βλέπω τους συγγενείς μας!

4. Blog, Social Media

Δε θέλω να μπω σε λεπτομέρειες, γιατί δεν ξέρω τι θα μου βγει, αλλά έχω όνειρα για όλα αυτά που κάνω και που έχω χτίσει στο ίντερνετ!

Σας ευχαριστώ πολύ που είστε εδώ σε όλο αυτό το ταξίδι!

Στο Facebook, στο Instagram, στο YouTube!

Κάντε εγγραφή στο newsletter, όπου έχουμε μια πιο προσωπική επικοινωνία κάθε Παρασκευή και κατεβάστε το δωρεάν ebook “Τα 5 πρώτα πράγματα που πρέπει να ξεφορτωθείς ΣΗΜΕΡΑ”!

Πάμε και το 2021 να μοιραστούμε πράγματα! Να έχουμε μια καλή και ήρεμη χρονιά, όσο αυτό είναι δυνατό!

Ποιον στόχο έχετε βάλει εσείς; Μοιραστείτε τον μαζί μου στα σχόλια!

Μαρία

1 Comment

  1. Pingback: Πώς να ξεκινήσει καλά μια νέα σεζόν - Η Κόκκινη Καμέλια

Leave A Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.