2020: Μια νέα χρονιά ξεκίνησε!

Καλή χρονιά! Μα πόσο στρογγυλό, ολοστρόγγυλο νούμερο είναι αυτό το 2020; Υπέροχο!

Κάθε φορά που ξεκινά μια νέα χρονιά, θέτω κάποιους στόχους. Τα τελευταία 2 χρόνια ορίζω και μια “λέξη της χρονιάς”, μια λέξη που διέπει όλους τους στόχους της.

Η λέξη της χρονιάς: ΑΦΟΣΙΩΣΗ

Αν διαβάσετε τους στόχους που έβαλα για το 2019, θα δείτε ότι η αφοσίωση και η συγκέντρωση σε ένα πράγμα τη φορά, ήταν ένας από αυτούς που έθεσα. Δεν είναι ότι απέτυχα εντελώς, αλλά σίγουρα θέλω να βελτιωθώ σε αυτό το κομμάτι.

Γι’ αυτό, αποφάσισα η λέξη “αφοσίωση” να είναι η λέξη της χρονιάς για το 2020.

Όπως κάθε γυναίκα, σύζυγος, μάνα, άνθρωπος, έχω πολλά πράγματα με τα οποία καταπιάνομαι και πρέπει να είμαι συγκεντρωμένη. Αλλά βλέπω ότι προσπαθώ να τα κάνω όλα ταυτόχρονα και τελικά κατακερματίζομαι.

Θέλω όταν είμαι με τα παιδιά μου, να είμαι με τα παιδιά μου. Όταν είναι η ώρα που μένουμε μόνοι με τον Γιώργο και συζητάμε, να είναι αυτό. Όταν είναι η ώρα να γράψω ανάρτηση για το blog, να γράφω ανάρτηση. Όταν κάνω μια δουλειά, να είμαι συγκεντρωμένη στη δουλειά που κάνω.

Το κινητό

Γενικά, είμαι άνθρωπος που δεν κάθεται στ’ αυγά του εύκολα. Αλλά μεγάλη παγίδα είναι το κινητό. Έγραψα πέρσι ένα άρθρο σχετικό με τον εθισμό στα social media, όμως βλέπω πως δεν έμαθα καλά το μάθημά μου!

Με απορροφάει πολύ και εύκολα. Τελικά, το να τσεκάρω τις ειδοποιήσεις 30 φορές την ημέρα δεν έχει πρακτική διαφορά από το να τις τσεκάρω 5 φορές την ημέρα. Το blog σίγουρα είναι μια κάποιου είδους “δικαιολογία”, που δε δικαιολογεί όμως το να βλέπω τα stories στο Instagram κάθε 20 λεπτά.

Οπότε, με λίγα λόγια, λιγότερο κινητό, σημαίνει καλύτερα επίπεδα αφοσίωσης σε κάθε στιγμή.

Άλλοι στόχοι

1. Να διαβάσω 35 βιβλία.

Το 2018 διάβασα 25 βιβλία και το 2019 διάβασα 30 βιβλία. Το 35 είναι ο επόμενος στόχος μου και, αν δε γίνει σεισμός, λιμός, καταποντισμός κλπ, πιστεύω ότι θα τον πετύχω!

2. Να αφιερώνω χρόνο σε κάθε μέλος της οικογένειας ξεχωριστά.

Με γνώμονα την αφοσίωση που λέγαμε, θέλω φέτος να βρω τρόπο να αφιερώνω χρόνο σε κάθε άτομο της οικογένειας ξεχωριστά.

Μέσα στο 2019 φρόντισα να κανονίσω μερικούς “καφέδες” και “γεύματα” μόνη με τη μεγάλη μου κόρη και ήταν υπέροχο. Δεν ήθελε πολλά, ένα 45λεπτο οι 2 μας στην καφετέρια κοντά στο σπίτι μας και ήταν αρκετό! Μου έλεγε τα νέα από το σχολείο και τις φίλες της και ένιωσα ότι ήταν ποιοτικός χρόνος που περάσαμε μαζί.

Θα ήθελα φέτος να το δοκιμάσω και με τη μικρή.

Επίσης, το 2019 πήγα ένα σύντομο ταξίδι μόνη με τον Γιώργο και ήταν πολύ καλή απόφαση. Ελπίζω να μας επιτρέψουν οι συνθήκες να το ξανακάνουμε και φέτος. Ακόμα και αν δεν μπορέσουμε, το να βγαίνουμε μόνοι κάπου κάπου ή έστω το να καθόμαστε και να συζητάμε όταν τα παιδιά έχουν κοιμηθεί, είναι κάτι που μας βοηθάει να μη χάνουμε τη σύνδεση.

3. Να είμαι συνεπής στο blog…

…στον βαθμό του εφικτού. Δε θέλω να θυσιάσω χρόνο από την οικογένεια. Ωστόσο, είμαι βέβαιη πως αν είμαι αφοσιωμένη στις υπόλοιπες ασχολίες, θα υπάρχει χρόνος και γι’ αυτό!

4. Να είμαι ενεργή στο Διαδίκτυο, με περιεχόμενο που θα χαίρομαι να βλέπω μετά από χρόνια.

Τώρα αυτό ίσως ακούγεται κάπως αλλόκοτο.

Πρώτα απ’ όλα, θέλω να παρέχω ποιοτικό και όχι προχειρογραμμένο περιεχόμενο. Γι’ αυτό και πολλές φορές δε μου βγαίνει ο προγραμματισμός. Προτιμώ να μην ανεβάσω τίποτα, από το να ανεβάσω ένα πρόχειρο άρθρο μερικών παραγράφων, χωρίς να το έχω επιμεληθεί και να είμαι ευχαριστημένη με το αποτέλεσμα.

Από την άλλη, πολλές επιλογές στο blogging θέλουν σκέψη. Η αλήθεια είναι ότι όταν μπαίνεις στο “παιχνίδι” των αριθμών, του “ανταγωνισμού” και του who can be better than the next, δημιουργούνται πολλές φορές διλήμματα.

Να πω “ναι” σ’ αυτή την πρόταση;
Να κάνω το πρώτο βήμα γι’ αυτή τη συνεργασία;
Να ανεβάσω την τάδε φωτογραφία;
Να πω την άποψή μου για το τάδε πράγμα;
Θα προσβάλλω κάποιον; Με αφορά το αν θα προσβληθεί;
Τι θα κερδίσω; Τι θα χάσω; Τι θέλω πραγματικά να κάνω;

Οι απαντήσεις σε αυτά τα ερωτήματα πηγάζουν βασικά από το τι άνθρωπος είσαι, τι ηθική έχεις, τι στόχους έχεις και πού θέλεις να πας. Αλλά μερικές φορές μπορεί απλώς να κινείσαι δοκιμαστικά, να θέλεις να πειραματιστείς με κάτι, να δεις πώς θα πάει.

Μήπως μόλις περιέγραψα τη ζωή μας όλη γενικότερα; 😂

Τέλος πάντων, ίσως μιλάω πολύ γενικά τώρα και όσοι δεν ασχολείστε με το blogging ίσως δεν το κατανοείτε σε όλη του τη διάσταση. Θέλω πάντως να πειραματιστώ, αλλά με αποφάσεις για τις οποίες θα χαρώ στο τέλος! Για να δούμε!


Έχω, φυσικά, κι άλλους, προσωπικούς στόχους για τη χρονιά, αλλά δε θα τους μοιραστώ.

Εύχομαι όλοι να έχετε μια υπέροχη χρονιά! Ποιος είναι ο δικός σας σημαντικότερος στόχος που θέσατε για φέτος; Μοιραστείτε τον μαζί μου!

Στο μεταξύ, ακολουθήστε με στο Facebook, στο Instagram, στο Pinterest και εγγραφείτε στο κανάλι μου στο YouTube για να μη χάνετε ό,τι νέο ανεβάζω!

Αύριο επανερχόμαστε και στην αγαπημένη συνήθεια του newsletter, κάθε Παρασκευή στη 1 το μεσημέρι! Εγγραφείτε για να το λάβετε!

Μαρία

5 Comments

  1. drastiria. design. blog 09/01/2020 at 12:10

    Αγαπημένη μου κόκκινη καμελια εύχομαι χρόνια πολλά και καλή χρονιά σε εσένα και την οικογένειά σου. Εύχομαι να πραγματοποιήσεις τους στόχους σου για το 2020, αλλά πάνω από όλα να είσαι ευτυχισμένη! Η λέξη μου για αυτή τη χρονιά είναι “μινιμαλ” και αυτό τα λέει όλα. Θέλω να έχω λιγότερα πράγματα για να απολαμβάνω περισσότερο αυτά που αγαπώ, αλλά κυρίως για να ελαττωσω το αγχος μου. Μινιμαλ και στις σχέσεις μου με τους ανθρώπους και ειδικά τους τοξικους. Προσπαθώ κι εγώ να μην επιβαρύνω όσο μπορώ το περιβάλλον. Φιλιά πολλά!

    Reply
    1. Μαρία 09/01/2020 at 13:16

      Αααα καλύτερη λέξη δε θα μπορούσες να διαλέξεις!! Εξαιρετική επιλογή. Σε ευχαριστώ και εύχομαι να τα πετύχεις όλα!

      Reply
  2. Αναστασία 10/01/2020 at 09:47

    Καλή και δημιουργική χρονιά Μαρία! Η δική μου λέξη της χρονιάς είναι “ΕΓΩ”. Θέλω να φροντίσω περισσότερο τον εαυτό μου, να τον προσέχω. Και πιο πολύ εσωτερικά ( να ειμαι πιο ήρεμη, να οργανώσω τα θέλω μου, να βρω χρόνο γι αυτα που θέλω κτλ) Γιατί όταν είμαστε οι μανούλες καλά είναι όλη η οικογένεια καλά.

    Reply
    1. Μαρία 10/01/2020 at 17:24

      Σε ευχαριστώ πολύ Αναστασία! Α να μια παρεξηγημένη λέξη, που για μάνα με 3 παιδιά, πρέπει όντως να είναι η πρώτη! Εύχομαι να τα καταφέρεις και να είσαι πρώτα εσύ καλά, για να δίνεις και στην οικογένειά σου!

      Reply
  3. Pingback: Αντίο 2020, γεια σου 2021 - Η Κόκκινη Καμέλια

Leave A Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.