Μια εύκολη συνταγή για νηστίσιμο σάντουιτς με μανιτάρια!
Νηστεύετε; Είστε χορτοφάγος; Προσπαθείτε να μειώσετε το κρέας; Σας αρέσουν τα μανιτάρια;
Ψάχνετε μια εύκολη λύση για ένα διαφορετικό ελαφρύ σνακ;
Σας έχω τη λύση! Ένα σάντουιτς με κύριο συστατικό τα μανιτάρια, που επιδέχεται πολλές παραλλαγές στα συστατικά του, ανάλογα με το τι σας αρέσει! Είναι έτοιμο σε 5 λεπτά (στ’ αλήθεια), μπορείτε άνετα να το φτιάξετε ακόμα και αν δεν ξέρετε να μαγειρεύετε και είναι χορταστικό!
1. Ψωμί – ψωμάκι
Ιδέες για το τι ψωμί μπορείτε να χρησιμοποιήσετε: (βασικά, οποιοδήποτε!)
-
Ψωμί τοστ
-
Πίτα του γύρου
-
Κυπριακή/αραβική πίτα
-
Ψωμάκι τύπου σάντουιτς
-
Μπαγκέτα
-
Δύο φέτες κανονικό ψωμί
Ό,τι σας αρέσει ή ό,τι έχετε στο σπίτι, χρησιμοποιήστε το!
2. Ετοιμάστε τα μανιτάρια
Α. Ποια μανιτάρια;
Προτείνω να χρησιμοποιήσετε άσπρα μανιτάρια ή πορτομπέλλο, γιατί έχουν “σώμα” και δεν είναι τόσο λεπτά όσο τα πλευρώτους.
Είναι κοινώς αποδεκτό στους μαγειρικούς κύκλους ότι δεν πρέπει να πλένουμε τα μανιτάρια κάτω από το νερό, γιατί ρουφάνε την υγρασία σαν σφουγγάρια και μετά την απελευθερώνουν όταν τα μαγειρέψουμε, κάνοντας τη γεύση άτονη. Κάποιοι τα σκουπίζουν με μια υγρή πετσέτα, άλλοι ξεφλουδίζουν την εξωτερική φλούδα, άλλοι τα χρησιμοποιούν όπως είναι χωρίς προεργασία. Διαλέξτε τι σας βολεύει και πράξτε αναλόγως!
Β. Πώς να τα μαγειρέψω;
Μπορείτε να τα βάλετε στο φούρνο ή στο τηγάνι, αλλά ο πιο σύντομος τρόπος που έχω ανακαλύψει είναι η τοστιέρα.
Πώς το κάνουμε:
- Κόβουμε τα μανιτάρια σε κομμάτια και τα αραδιάζουμε σε αλουμινόχαρτο.
2. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, ρίγανη, ελαιόλαδο και κλείνουμε το αλουμινόχαρτο από τις 4 πλευρές, σαν πακέτο, για να μην χυθούν τα υγρά που θα βγάλουν τα μανιτάρια.
3. Τα βάζουμε στην τοστιέρα, κατεβάζουμε την επάνω πλάκα και αφήνουμε για 5 λεπτά περίπου. Έτοιμα!
3. Διαλέξτε τα υπόλοιπα υλικά
Μπορείτε να προσθέσετε ό,τι είναι εποχής, σας αρέσει, πιστεύετε ότι ταιριάζει γευστικά ή έχετε στο σπίτι.
Προσωπικά, βάζω πάντα μαρούλι, κέτσαπ, μουστάρδα, κρεμμύδι, ντομάτα.
Έχω επίσης δοκιμάσει να βάλω ελιές, πιπεριές, λάχανο. Ήταν όλα νόστιμα.
Εξαιρετική προσθήκη, αν και όχι τόσο γρήγορη, είναι οι -all time classic- τηγανητές πατάτες!
Μέχρι να ψιλοκόψετε και να ετοιμάσετε τα υλικά αυτά, θα έχουν ψηθεί και τα μανιτάρια στην τοστιέρα!
4. Συναρμολογήστε
Βάζετε τα μανιτάρια πάνω στο ψωμί με προσοχή, χωρίς να πάρετε μαζί και το ζουμί που έχουν βγάλει, γιατί θα πανιάσει. Προσθέτετε τα υπόλοιπα υλικά και απολαμβάνετε!
Δοκιμάστε το και πείτε μου πώς σας φάνηκε!
Μαρία
Λατρεύω τα μανιτάρια και δεν έχω δοκιμάσει ποτέ να τα κάνω στην τοστιέρα! Μου φαίνεται ότι θα γίνουν τέλεια και θα το δοκιμάσω σίγουρα με την πρώτη ευκαιρία! Γεια στα χέρια σου!
Πιστεύω ότι θα σου αρέσουν, Κατερίνα! Εμένα με έχουν σώσει τη Σαρακοστή! Δοκίμασέ τα και πες μου!
Νοστιμότατο! Αγαπάω τα μανιτάρια σε όλες τις εκδοχές τους! Καλή Σαρακοστή!
Άλκηστη
Κι εγώ το ίδιο! Καλή Σαρακοστή Άλκηστη!
Τέλεια ιδέα και παρ’ όλο που έχω πολλές συνταγές γιατί νηστεύουμε όλοι στην οικογένεια αυτήν την λύση δεν την ήξερα. Νά’σαι καλά Μαράκι μου και πάλι Καλή κι Ευλογημένη Σαρακοστή!