Κριτική βιβλίου “Η λίμνη με τις νεράιδες”

Σήμερα είμαι πολύ χαρούμενη που θα σας μιλήσω γι’ αυτό το βιβλίο! Πρόκειται για το μυθιστόρημα φαντασίας “Η λίμνη με τις νεράιδες” της Μαρίας Καλατζή από τις Εκδόσεις Πηγή.

Γιατί το αγόρασα

Γενικά δε διαβάζω λογοτεχνία φαντασίας. Δεν είναι ότι τη μισώ, απλώς δεν είναι στα είδη που αγαπώ ιδιαιτέρως και νομίζω ότι έχουν περάσει χρόνια από την τελευταία φορά που διάβασα βιβλίο φαντασίας.

Ο λόγος όμως που αγόρασα αυτό το βιβλίο, είναι επειδή η Μαρία Καλατζή, η συγγραφέας, έχει μια μακρινή, εξ αγχιστείας συγγένεια με τον Γιώργο, τον άντρα μου. Δεν την γνωρίζω προσωπικά, όμως άκουσα από τους συγγενείς για τα βιβλία της και μου κέντρισαν την προσοχή. Όταν κάποιος που γνωρίζω ή είναι γνωστός του κύκλου μου, έχει γράψει βιβλίο, θέλω να το διαβάσω.

Έτσι, θέλοντας να την τιμήσω, έψαξα όσα έχει γράψει και με γοήτευσε το εξώφυλλο του τελευταίου της βιβλίου, αυτού με τον τίτλο “Η λίμνη με τις νεράιδες“. Το αγόρασα με μεγάλη προσμονή!

Η πλοκή

Μια νεαρή νεράιδα, η Νεφέλη, και μια νεραϊδοπεταλούδα, η Μελένια, αιχμαλωτίζονται από την κακιά Κλειώ, η οποία θέλει να χρησιμοποιήσει τις δυνάμεις τους για να μεταμορφώσει την άσχημη κόρη της, Κοραλία. Κατά τη συμπλοκή, η νεραϊδοδασκάλα τους, η Ευρυδίκη, μεταμορφώνεται σε βράχο και το πέρασμα για τον κόσμο των νεράιδων κλείνει.

Η Νεφέλη είναι απελπισμένη και ο πρίγκιπας Φίλιππος τη βρίσκει να κλαίει δίπλα στη λίμνη και συνειδητοποιεί με έκπληξη ότι είναι η κοπέλα που βλέπει εδώ και τόσο καιρό στα όνειρά του. Γιατί άραγε; Τι τους συνδέει;

Και η ζωή του πρίγκιπα, όμως, απειλείται από κινδύνους! Έχει εχθρούς που δεν ξέρει ότι θέλουν το κακό του!

Ο πρίγκιπας και η Νεφέλη θα συνεργαστούν για να γλιτώσουν από όσα τους κατατρέχουν, όμως δεν ξέρουν πόσα μυστικά ακόμη έχουν να ανακαλύψουν στη διαδρομή τους!

Η λίμνη με τις νεράιδες” – Πώς μου φάνηκε

Ξεκίνησα να το διαβάζω διστακτική, αλλά τελικά με αιχμαλώτισε και μου άρεσε πάρα πολύ!

Εξώφυλλο

Ας ξεκινήσουμε με το εξώφυλλο. Δείτε εδώ!

Κριτική βιβλίου Η λίμνη με τις νεράιδες

Το εξώφυλλο είναι ονειρικό και ταιριάζει απόλυτα με το περιεχόμενο. Η λίμνη είναι η βασική τοποθεσία, στην οποία διαδραματίζονται τα πιο σημαντικά γεγονότα της πλοκής.

Ωστόσο, η έκδοση έχει μερικά τυπογραφικά λάθη.

Γραφή

Η γραφή είναι απλή, αλλά υπέροχα περιγραφική, χωρίς να κουράζει. Νιώθεις πραγματικά σαν να σχηματίζεις στο μυαλό σου τις περιοχές και τη φύση!

Πλοκή – Χαρακτήρες

Η πλοκή είναι μια αυθεντική πλοκή παραμυθιού. Με τους κακούς και τους καλούς, τα μυστικά της φύσης και το υπερφυσικό στοιχείο. Ως γνήσιο βιβλίο φαντασίας, δένει υπέροχα τις ιστορίες με τα κάστρα, τους βασιλιάδες, τις νεράιδες και τα στοιχεία της φύσης που συμμετέχουν.

Οι χαρακτήρες έχουν κάποια στερεότυπα, όπως συμβαίνει άλλωστε σε κάθε παραμύθι, που δε σε ενοχλούν όμως!

Αυτό που εκτίμησα ιδιαιτέρως είναι το ότι όλα τα γεγονότα έχουν τη σημασία τους. Χωρίς φλυαρίες, σε κανένα σημείο δε νιώθεις τη επιθυμία να προχωρήσεις τη σελίδα!

Αυτό που με εντυπωσίασε επίσης είναι ότι στο τέλος του βιβλίου δε μένει καμιά εκκρεμότητα. Όλες οι απορίες που δημιουργούνται, λύνονται και έτσι διαβάζεις μια σφιχτοδεμένη ιστορία με καλοστημένη πλοκή!

Πόσο αγαπώ τα βιβλία που ο συγγραφέας δε σπαταλά τον χρόνο σου. Που δεν πετάει άσχετα γεγονότα απλώς για να γεμίσει τις σελίδες και που φροντίζει να τα “δέσει” όλα στο τέλος ολοκληρώνοντας την ιστορία. “Η λίμνη με τις νεράιδες” είναι ένα τέτοιο βιβλίο. Φτάνοντας στο τέλος νιώθεις ότι αφιέρωσες τον χρόνο σου σε ένα καλογραμμένο βιβλίο, που σου έδωσε όσα σου υπόσχεται το ωραίο εξώφυλλο και που οδήγησε σε ένα ικανοποιητικό τέλος, που σε “χορταίνει” αναγνωστικά.

Συνολικά

Το απόλαυσα πραγματικά, παρόλο που δε διαβάζω βιβλία φαντασίας γενικά. Ένιωσα ότι άξιζε κάθε δευτερόλεπτο του χρόνου μου, συνδύασε όλα τα καλά στοιχεία που πρέπει να συνδυάζει ένα καλογραμμένο, αξιοπρεπέστατο βιβλίο και τελικά μου χάρισε μια καλογραμμένη ιστορία, με όμορφα νοήματα.

Σε αυτό το βίντεο που ανέβασα στο IGTV, στο 4:25 μίλησα για το βιβλίο και μπορείτε να ακούσετε και εκεί την άποψή μου.

Ακολουθήστε τη συγγραφέα στο Facebook και αναζητήστε αυτό το υπέροχο παραμύθι για ενήλικες! “Η λίμνη με τις νεράιδες” είναι ένα καλογραμμένο βιβλίο με όμορφη γραφή και υπέροχα νοήματα που αξίζει τον χρόνο σας!

Το έχετε διαβάσει; Πείτε μου τη γνώμη σας!


Σε συνεργασία με τις Εκδόσεις Πηγή, στο προφίλ μου στο Instagram είναι σε εξέλιξη Διαγωνισμός, για να κερδίσετε ένα αντίτυπο του βιβλίου και να το απολαύσετε κι εσείς!

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

💥 ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ 💥 . Το βιβλίο που ξεκίνησα να διαβάζω με δισταγμό, γιατί δε μου αρέσει γενικά η λογοτεχνία φαντασίας, αλλά τελικά με ικανοποίησε και με εντυπωσίασε! Ένα υπέροχο παραμύθι για ενήλικες, με πλοκή παραμυθιού που είναι τόσο σφιχτοδεμένη όσο σε λίγα βιβλία έχω συναντήσει! . Σε συνεργασία με τις Εκδόσεις Πηγή @protypes_ekdoseis_pigi, κληρώνεται 1 αντίτυπο! . Πάρτε μέρος: 👉 Κάντε like στη φωτογραφία. . 👉 Ακολουθήστε εμένα @kokkinikamelia . 👉 Ακολουθήστε τις Εκδόσεις Πηγή @protypes_ekdoseis_pigi . 👉 Κάντε tag 2 φίλους . Πολλαπλά σχόλια γίνονται δεκτά, αν αναφέρονται διαφορετικά άτομα. Ο Διαγωνισμός ισχύει για κατοίκους Ελλάδας και θα λήξει την Κυριακή 22 Μαρτίου 2020 στις 23.59μμ. . Αν ο/η νικητής/τρια του Διαγωνισμού κατοικεί στην Αθήνα ή στη Θεσσαλονίκη, θα παραλάβει το βιβλίο από τα αντίστοιχα γραφεία των Εκδόσεων. Αν κατοικεί στην επαρχία, το βιβλίο θα σταλεί μέσω κούριερ από τις Εκδόσεις. . Λίγα λόγια για το βιβλίο: . Κατά την αυγουστιάτικη πανσέληνο, η νεράιδα Νεφέλη αιχμαλωτίζεται από την κακιά Κλειώ και δεν έχει τρόπο να γυρίσει στον κόσμο των νεράιδων. Ο πρίγκιπας Φίλιππος τη βλέπει να κλαίει στη λίμνη και συνειδητοποιεί ότι είναι η κοπέλα που έβλεπε τόσο καιρό στα όνειρά του. Γιατί άραγε; Τι τους συνδέει; Οι δυο τους θα συμμαχήσουν για να κερδίσει η Νεφέλη την ελευθερία της, αλλά και να αντιμετωπίσει ο πρίγκιπας τους εχθρούς που θέλουν το κακό του. Διαβάστε όλη την κριτική μου στο blog! . Εύχομαι καλή τύχη σε όλους! 😊 Είμαι πολύ χαρούμενη για την ευκαιρία αυτή να κερδίσετε ένα αντίτυπο από αυτό το υπέροχο βιβλίο! 📖 . . . . . . . . . . #instavivlio #bookgiveaway #greekgiveaway #greekgiveaways #booksofinstagram #bookphotography #booksbooksbooks #lovereading #bookworm #greekbooks #diavazo #diagonismos #διαγωνισμος #διαγωνισμός #διαγωνισμοί #διαγωνισμοι #διαγωνισμοςβιβλιου #βιβλιοφιλοι #βιβλία #βιβλίο #βιβλιοφάγος #βιβλιοσκωληκες #βιβλιοσκώληκες #βιβλιοπρόταση

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Μαρία-Η Κόκκινη Καμέλια (@kokkinikamelia) στις

Μαρία

Η ανάρτηση περιέχει affiliate links, όπως αναφέρεται στους Όρους Χρήσης.
Αυτό, με άλλα λόγια, σημαίνει ότι για κάθε αγορά που γίνεται μέσω αυτών των συνδέσμων, λαμβάνω ένα μικρό ποσοστό, χωρίς να αυξάνεται η τελική τιμή για τον αγοραστή. Φυσικά, δεν είστε υποχρεωμένοι σε καμία περίπτωση να τα χρησιμοποιήσετε! Σας ευχαριστώ που υποστηρίζετε τη δουλειά μου!

Leave A Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.